Vad är en HDTV-projektor?

HDTV projektorn är en tv-projektor som är byggd för att visa high-definition TV (HDTV). Detta är en TV-sändning system som har betydligt högre upplösning än traditionell television. Modern HDTV är ett helt digitalt system, även tidigt HDTV åberopat analog teknik. Den digitala signalen kan enorma mängder information som skickas via relativt lite bandbredd, utnyttja avancerad video komprimeringsalgoritmer.

Under de senaste två decennierna har hemmabio-system blir allt mer populär och prisvärd. Medan det tidigare ett hemmabio kan ha varit enda tänkbara för de mycket rika, är de nu tillräckligt billig för många människor, med billigare möjligheter anländer varje dag. En av de centrala delarna av en hemmabio är en projektor system, vilket gör att bilder som ska visas på en stor yta, antingen en särskilt belagd vägg, eller en särskild skärm för att bäst visa bilden.

Som projektorer letat sig in mer och mer hus, blev de begränsningar av traditionella broadcast kvalitet uppenbar. På mindre och till och med medelstora, skärmar sändningen bildkvalitet på högupplöst TV (SDTV) verkar bra. På projektorn storlek visar dock börjar bildkvaliteten blir märkbart försämrad, med en förlust av skärpa och livlighet. Som en följd av tillväxten av projektorn på marknaden i stor utsträckning bidragit driva utvecklingen av HDTV, och så ägare av en HDTV-projektor var några av de tidiga av standarden.

HDTV gjorde sitt breda allmänheten utseende i 1990-talet, med system för tidig visas i början och mitten av 1990-talet, som ledde fram till lanseringen av den amerikanska Advanced Television Systems Committee HDTV-system under 1998, visar direktsändningar av John Glenn återkomst till rymden. Vid detta tillfälle fanns det nästan inga hemma HDTV system, men ett antal teatrar och vetenskapscentra hade utrustats med en HDTV-projektor, så att de kan visa flöde. Detta ledde till ett offentligt erkännande av kvaliteten på HDTV, och tidiga började gå mot normen.

Idag har landskapet förändrats avsevärt, och HDTV har blivit den dominerande standarden med HDTV projektorn blir en stapelvara i många hushåll. Kabel-TV-stationer, nätverket TV-stationer, och satellitnät har alla antagit HDTV eller alternativ HDTV, så att ägare av en HDTV-projektor för att titta på TV-program i HD-format på stora storlekar på sina väggar eller skärmar. Blu-ray ®-skivor har också snabbt blivit standard för visning av HD-filmer och ett antal TV-spel har native HDTV kapacitet också.

Det finns tre huvudsakliga sätt på vilket en HDTV-signal identifieras, och en HDTV projektorn kan ha olika inhemska resurser. Först är den resolution som foder skickas till, som vanligtvis är antingen 1280x720 eller 1920x1080, vanligtvis förkortat till antingen 720 eller 1080 . Andra är det scanning system, som kan vara antingen progressivt eller interlaced, förkortas antingen p eller i . Slutligen är den bildhastighet, vilket kan vara ett antal olika saker, men i stort sett 24, 25, 30 eller 60. Så en fullständig identifiering kan se ut ungefär så 1080p24 .

Prissättningen för en HDTV Projektorn kan varierar mycket, med billigare modeller tillgängliga för runt $ 500 amerikanska dollar (USD), och dyrare modeller uppemot $ 15. 000 USD. Tre huvudsakliga identifiera funktioner är värda att titta på när man köper en HDTV-projektor upplösning, lumen och kontrast. Resolutionen är vanligtvis 1080, även i framtiden en del kan vara ännu högre. De lumen kan variera från 1000 till mer än 5000, och avgöra hur skarp bilden är, som påverkar hur mycket omgivande ljus kan vara närvarande och ändå ser en bild. Och kontrasten kommer också att påverka sikten, och kan köras från 1:1000 hela vägen upp till 1:10000. I varje fall högre siffra i allmänhet, desto bättre den slutliga bilden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.