Vad är en Cattleya Orchid?

En Cattleya orkidé är en orkidé i släktet Cattleya , bland annat orkidéer som finns i naturen och hybrider av orkidé odlare efter den perfekta blomman. Denna stora och varierande orkidé släkte är ett av de mest kända, och när många människor hör ordet "orkidé," vad kommer att tänka på är ofta en Cattleya orkidé, även om de inte är medvetna om det. Även om dessa orkidéer kan vara lite petiga, de är relativt lättskötta, och de kan vara förvånansvärt hållbara och stabila, några av de första europeiska exemplaren kom från orkidéer som används som emballage som återupplivats av trädgårdsmästare!

LÄPPBLOMSTRIG Cattleya orkidéer har ett enda blad och flera stora blommor, medan bifolate orkidéer har två blad och ett kluster av små blommor som växer i ett gäng. Båda typerna av Cattleya orkidé kommer i en rad färger tack vare hybridisering. Dessa orkidéer ibland kallas "Corsage orkidéer," återspeglar det faktum att de passar väl att göra corsages och andra blomsterarrangemang.

Detta släkte har över 40 arter och förekommer naturligt i Central-och Sydamerika. Cattleya orkidéer föredrar milt till varmt väder som tvingar människor i områden utanför tropikerna att odla sina orkidéer inomhus eller i ett klimat-kontrollerad växthus. När den odlas inomhus som krukväxter måste Cattleya orkidéer hanteras omsorgsfullt och de börjar vissna i kallt väder eller otillräcklig fuktighet.

orkidéer är epifyter, vilket innebär att de har anpassat sig att växa ur marken. Det är viktigt att använda en lämplig planteringsjord medium för en Cattleya orkidé, t. ex. en orkidé mix. Regelbundna jord håller fukten för bra, och kan leda till att rötterna att ruttna. Rötterna måste också regelbundet bryts upp och planterade om, ofta runt vartannat år. Cattleya orkidéer också dra nytta av utbyte med en orkidé mat.

Även om människor kan tänka i tropikerna som varmt och soligt, är Cattleya orkidéer anpassats faktiskt att leva i ljus, men indirekt ljus, inte helt sönHusdjur odlare måste vara noga med att hålla sina växter utom soligt fönster, med hjälp av en växa ljus om inomhus är inte stark nog. Utomhus odlarna bör placera sina orkidéer försiktigt för att säkerställa att de inte får för mycket direkt ljus. Dessa orkidéer kräver också fukt som kan uppnås genom att växa i ett växthus, med hjälp av en luftfuktare i ett område där orkidéer odlas, eller regelbundet sprutar luften runt orkidéer.

Tecken på att en Cattleya orkidé inte mår bra omfatta gulnad, bryning, eller stänkblödning av bladen, inte att producera blommor, eller uppenbara mörknande och ruttnande av stjälkarna. Om bladen blir hängande eller vissnat, är detta också ett tecken på att orkidén är olycklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.