Vad är Rum partitioner?

Ibland kallas rumsavdelare, rum partitioner är apparater som tillåter utrymme i ett rum som ska delas in i underavdelningar eller områden. I vissa fall har användningen av rummet partitioner att göra med en utsmyckning tema för utrymmet. Vid andra tillfällen, anledningen till användandet av rumsavdelare är mer funktionella som dekorativa.

Det finns huvudsakligen två typer av rum partitioner. Det första exemplet är en vikbar partition. Den fällbara partitionen innebär vanligen en serie paneler som är gångjärnsförsedda ihop och är fristående. En av de mer vanliga exempel på denna typ av avdelare rummet är skärmen. Generellt har den här enheten minst tre paneler. Panelerna är uppfällt och placeras på ett sätt som delar av en del av rummet. Rum skärmar är ofta anställda i sovrum för att skapa en föränderlig yta i rummet. Människor som lever i effektivitet lägenheter kan också utnyttja utrymme partitioner av detta slag för att skapa en visuell skillnad mellan vardagsrum och sovrum utrymme.

Ett andra exempel på rum partitioner är dragspel modell. Denna konstruktion används ofta i offentliga byggnader och kyrkor för att kunna dra nytta av en stor öppen yta och ändå behålla förmågan att avsnittet av utrymmet vid behov. Rummet partitioner är monterade i metall spår som går tvärs över taket området, vilket gör det lätt att glida dem på plats vid behov. Beroende på storleken av utrymmet, en eller flera uppsättningar partitioner dragspel utrymme får installeras.

Till exempel kan en kyrka välja att utrusta en gemenskap hall med partitioner dragspel rum. När hela utrymmesbehovet för att rymma ett stort antal personer till en måltid, partitionerna har tryckts in. Samma plats kan delas upp i mindre områden genom att stänga rummet partitioner och skapa en serie individuella klassrum. Som ett resultat, är det samma utrymme som i en multifunktion område av kyrkan genom att anställa rum partitioner.

En av fördelarna med utrymme partitioner är förmågan att hantera ljud i rymden. I ett kontor inställningen partitioner som segregerar ett större utrymme i flera arbetsområden minimerar de ljud som skapas av olika medarbetare i rymden. Även om effekten är vanligen inte så uttalade som att placera de anställda i olika rum, gör användningen av rummet partitioner ofta det möjligt att begränsa ljudet tillräckligt bra för att låta varje anställd att inte distraheras av ljud som skapas i de andra skåpen.

Tillsammans med funktionalitet kan rum partitioner också lägga en del av visuellt intresse för rymden. Detta kan vara sant i både kontor och hemmiljö. Partitioner gjorda av paneler kan täckas i tryck tyger eller målade med någon typ av konstruktion som den i landet av utrymmet önskningar. Även dragspel typer av rum partitioner finns nu i ett stort antal färger, vilket gör dem mer attraktiva och önskvärda som en del av den övergripande utformningen.

dock fast paneler och typer dragspel utrymme partitioner inte det enda alternativ som finns. I små utrymmen, är det möjligt att skapa rum partitioner som är lite mer än vägt paneler med tyger hängande från taket eller en stav monteras på en vägg. Även om dessa rum partitioner gör inget för att innehåller ljud inom det utrymme, de är lätta att installera och kommer att ge visuell uppdelning av det utrymme som ofta är viktigt för den totala inreda planen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.