Vilka är USDA Zones?

USA: s jordbruksdepartement (USDA) ger trädgårdsmästare runt Nordamerika med talrika hänvisningar, inklusive en härdighet zon karta som trädgårdsmästare kan använda för att avgöra vilka typer av växter mest sannolikt att utvecklas i sitt område. USDA zoner bryts upp genom temperatur: varje zon är 10 grader Fahrenheit (ungefär fem grader Celsius) kallare än zon under den på kartan, och att mycket varmare än zonen ovanför. Många växter är härdighet testas och lista de USDA zoner som de gör bra i, så att trädgårdsmästare kan fatta beslut om vad som att plantera, och när.

USDA zoner innehålla uppgifter som har samlats in sedan 1930-talet. Den första härdighet kartan släpptes 1960, och var ständigt uppdaterad fram till 1990, när större ändringar har gjorts, inklusive tillägg av en 11 zon till de ursprungliga 10. Dessutom var USDA zoner två genom 10 delas upp ytterligare för att återspegla en fem varians grader, vilket kan göra stor skillnad för en del växter. På grund av denna uppdelning, en total förteckning över de USDA zoner börjar med Zone One, den kallaste, med temperaturer som kan nå -50 grader Fahrenheit (-45. 6 grader Celsius) och går igenom USDA zoner 2a, 2b, 3a, 3b, 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b, 9a, 9b, 10a, 10b och 11, den varmaste , med en vinter temperatur som överstiger 40 grader Fahrenheit (4,5 grader).

När en trädgårdsmästare avgör vilken zon han eller hon bor i genom att rådfråga de lokala trädgårdsbutiken eller använda ett verktyg zon hitta på Internet, anläggningar som kommer att frodas i den zonen kan sökas upp. Zonen beteckning uppgifter om en anläggning i regel ange vilka USDA zoner anläggningen kan vintern över i, liksom USDA-zoner att anläggningen kan odlas så länge den är i ett växthus under den värsta kylan. För trädgårdsmästare som lever i kalla områden där många anläggningar har svårigheter under vintern, USDA zoner ta en stor del av gissningsleken av trädgårdsarbete.

USDA zoner har vissa brister. Även om de tar medeltemperaturen i beräkningen, ser de inte på saker som luftfuktighet, kraftigt regn, hård vind, dag längd och höjd. Detta innebär att informationen inte alltid är korrekta för din zon, speciellt om man bor på hög höjd, lokala handelsträdgårdarna vanligtvis kan göra mer solid rekommendationer för växter som kommer att göra väl, i likhet med andra trädgårdsodlare som bor i dina villkor. Dessutom många trädgårdsarbete forum diskutera växt härdighet i olika förhållanden, och kan vara mer exakta måttstockar, särskilt om du bor i de västra staterna. Västra trädgårdsmästare kan också dra nytta av de Sunset Western klimatzonerna karta, eftersom de innehåller fler faktorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.