Vad är trä Shakes?

Skakningar är trädspån som är delade, i stället för skära, sätta prägel känsla som många människor tänker på som rustik. Trä shakes har använts i tak och ytterväggar i århundraden, och de fortsätter att vara allmänt produceras för nya bostäder och för att ersätta skadade eller förlorade skakar på äldre strukturer. Många järnaffärer bära skakar, och de kan också göras för hand, om du har de verktyg och erfarenhet, många träarbetare, till exempel göra trä skakar som praxis projekt.

Ett brett utbud av skogen kan används för att göra smoothies, beroende på i vilken region de görs. I regel är de gjorda av trä som är naturligt resistenta mot angrepp av insekter, till exempel furu och cederträ, och de är också gjorda av någorlunda hårda träslag som tål års användning. Beroende på vilken typ av trä, skakar variera i färg när nybakade från en gulbrun guld till en rik, mörk röd.

Skakningar är klassiskt från kapning en stock till klyftor, dela dessa segment till platta bitar av trä, och sedan dela upp dessa platta bitar i samma storlek bältros. Även om denna process inte kan låta mycket svårt är det faktiskt ganska krävande att producera shakes som är ännu. Arbetstagaren har att vara uppmärksam på träets ådring, och lägenheterna och vibration måste noggrant delade för att säkerställa att de bältros är av samma storlek, vissa tycker om att fuska och använda en såg, då de producerar bältros , inte skakar.

Skakningar normalt bifogas från botten av ett tak eller en vägg upp, med varje efterföljande skikt som överlagras på den nedre lagret. Förutom att den färdiga produkten mer vattentäta, döljer denna teknik även spik eller klammer används för att fästa skakar. Som färsk trä skakar ålder, kommer de att rida i en gråaktig färg, och många mörkare, liksom. Det är inte heller ovanligt att förlora trä skakar som en struktur åldrar, eftersom spiken hålet normalt skapar en liten split som kan bli djupare, vilket gör att skaka att halka av huset.

Wooden skakar kan finns i många delar av norra Europa och i andra regioner i världen där träden är någorlunda riklig. De har ersatts i andra regioner av sammansatta bältros och andra material tak som inte är lika arbetskrävande som traditionella skakar, men de kan fortfarande ses i särskilda skolor för hem design i vissa områden. Shakes ofta förekommer, till exempel på traditionell Cape Cod stil hem i USA, och på landsbygden stugor i Skandinavien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.