Vad är hyresgäster Försäkring?

Många som hyr lägenhet enheter eller andra bostäder antar felaktigt att ägarens försäkring täcker förlust av personlig egendom efter en förödande händelse (brand, översvämning, inbrott, etc. ). Verkligheten är att hyresgäster inte automatiskt skyddas-hyresvärden endast ersättning för själva strukturen, inte hyresgäster tillhörigheter. Det är därför som hyresgäster starkt uppmuntras att köpa en skyddande politik som kallas hyresgäster försäkring.

hyresgäster försäkring är en billig försäkring som omfattar nästan alla personliga egendom inuti en lägenhet och ansvar för medicinska och juridiska kostnader om en besökare är skadad. En typisk hyresgäster försäkring kan kosta från $ 150 till $ 300 dollar per år i bidrag, men täcker upp till $ 35. 000 dollar i förlust av egendom och $ 100,000 i ersättningsanspråk mot uthyraren. Försäkringsbolagen kan och ofta inte avslå ansökningar för hyresgäster försäkring bygger på gruppbostäder situationer eller samma täckning från ett uthyraren föräldrar. Studenter som söker hyresgäster försäkring för off-campus boende kan ha svårt att få, och de i sovsal inställningar kan komma att förkastas utan vidare på grund av den ökade risken för horseplay och stöld.

Den idealiska kandidater för hyresgäster försäkringar är unga gifta par och de med få mycket värdefull produkt att försäkra. Försäkringsagenter rekommenderar starkt att hyresgäster lägga på särskilda ryttare (ytterligare försäkringsskydd) för poster värderade över $ 5000 USD. Föremål som kan lagras i eller utanför en lägenhet, som cyklar eller bärbara datorer, kan ofta täckas av hyresgäster försäkring, men personliga fordon är i allmänhet inte skyddade.

En viktig sak att tänka på om förlust av egendom täckning är utbetalningen politik. Hyresgäster försäkring fordringar kan betalas ut som "faktiska kontantvärdet" (ACV) eller "återanskaffningsvärdet. En politik som betalar det faktiska kontanta värdet på en skadad eller stulen post kommer vanligtvis har lägre bidragsutbetalningar per månad, men utbetalningen kommer att baseras på det ursprungliga priset på objektet. Till exempel, en stereo som köpts för $ 800 USD för åtta år sedan kommer inte att vara värd 800 $ i dag, på grund av avskrivningar. En ACV kommer bara att betala innehavaren det ursprungliga $ 800 värde, som kanske eller kanske inte tillräckligt för att ersätta enheten.

För dem som har hyresgäster försäkring med en "återanskaffningsvärdet" utbetalnings planen kommer försäkringsbolaget betala för ett likvärdigt stereo till dagens priser. De bidrag för en sådan politik är högre, men hyresgäster med värdefull utrustning och smycken kan hitta utbetalning villkor vara värd dessa pengar.

Många hyresgäster upptäcker att ansvaret täckande hyresgäster försäkring är ännu mer värdefull. Hyresvärdar allmänhet bär ansvaret för olyckor och farliga förhållanden på offentlig egendom, men detta skyddet upphör rätten till hyresgäster "trottoarer eller dörröppningar. Om en besökare halk-och fallolyckor på ett hyresgästen golv sedan beslutar att begära skadestånd, bör hyresgäster försäkring täcker sjukvårdskostnader. Detta kan bara vara ett utbyte av information mellan försäkringsbolag, inte en faktisk civilrättsligt förfarande.

En annan viktig fördel med hyresgäster försäkring kallas ofta för "nya bostäder kostnader". Om en felaktig VVS-system eller en skadad gör tak en lägenhet tillfälligt obeboeliga, de med hyresgäster försäkring kan flytta in alternativa bostäder medan reparationer görs. Försäkringsbolaget vanligtvis betala hyran under en viss tid, kanske upp till 12 månader. Det faktiska hyran har beräknats som en procentandel av den totala täckningen, så hyresgäster av dyrare lägenheter och stugor bör överväga att be om en större mängd försäkringsskydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.