Vad är ett överspänningsskydd?

ett överspänningsskydd är en elektrisk apparat som vanligen används för att skydda datorer och datorkomponenter från överspänning. För att fullt ut förstå vad ett överspänningsskydd gör, måste du först förstå vad en våg är. Den typiska elledningar finns i hem (i USA) och kontor bär en standard spänning på 120 volt. Om en spik eller ökning i spänning uppstår, vilket gör att spänningen att överträffa normen, kan skada uppstå på datorutrustning. Strömskador kan uppstå från en rad källor, nämligen blixtar och den grundläggande ökningar som görs när du sätter på motorer och kompressorer för kylskåp och luftkonditioneringsanläggningar för att nämna några.

En spike är en kortvarig ökning av spänningen intensitet och en ökning är en ökning som varar lite längre än en spik. I båda fallen ökar spänningen i allmänhet varar i mindre än en sekund. Överspänningsskydd kan förhindra många av de problem som spikar och överspänningar. Ett överspänningsskydd, ofta inrättas i band eller låda form, innehåller ett antal kärl för att ansluta utrustning till. Den överspänningsskydd sig är då ansluten till ett standard vägguttag. Även om det tjänar grundläggande syfte att ge villaägare och företagare ytterligare kärl att tas i bruk, desto större inverkan Överspänningsskydd mätt i det skydd de erbjuder om en våg uppstår.

Även Överspänningsskydd kommer i alla former, storlekar och prisklasser, kommer den vanliga modellen rutten den ökade spänningen närvarande under en våg till en jordkabel ligger inom överspänningsskydd, vilket gör att normala 120 volt vidare till de komponenter som anslutits till beskyddare. Vissa modeller har även en säkring inom överspänningsskydd. Dessa modeller fungerar ungefär på samma sätt som en säkring eller överspänningsskydd i en standard hem eller kontor elektriska panelen. När en våg inträffar kommer beskyddaren rutten den ökade spänningen till jordkabel, men om spänningen är för stor kommer det att blåsa säkringen och ström till datorn komponenter, till exempel, kommer att avslutas. Även om datorn förlorat makten, åtminstone det är skyddat och som kan fungera när överspänningsskydd säkringen byts ut.

Andra vanliga namn för Överspänningsskydd är ökningen dämpning och band uppgång. Dessa skydd kan variera från $ 5,00 till $ 150,00. Lita på att en billig modell kan erbjuda ytterligare försäljningsställen att använda, men den kommer att ge lite skydd för dina komponenter. Hitta de bästa band för din användning genom att tala med en mäklare på din lokala järnhandel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.