Vad är ett hem bedömning?

En av de många handlingar som krävs i en fastighet transaktion är ett hem bedömning-en skriftlig uppgift om värdet av ett hem. Värdet beräknas genom att beräkna flera olika faktorer och analysera marknadsförhållandena i området. Även om köpare och säljare får undervärdera hem bedömning är det fortfarande en viktig del av några fastigheter försäljning.

Ett hem bedömningen skall utföras av behörig värderingsman som är kunnig i att uppskatta nuvarande bostad värde. Under processen kommer värderingsman besöka webbplatsen och ta bilder både inom och utanför. Mätningar kommer också att tas. En undersökning av fastigheten görs för att identifiera eventuella brister eller uppgraderingar till fastigheten. Detta är nödvändigt för att placera en rättvis och berättigad värde på ett hem.

återanskaffningsvärde är ett sätt att sätta ett värde på ett hem och används vanligtvis för försäkringar. Det innebär att man använder den takt i vilken byggnad hemmet per kvadratfot i ett visst område. Kostnaden för uppgraderingar eller reparationer ingår i kostnaden strategi för att återspegla en sann utbytbar värde. Dollarn belopp som beräknats av återanskaffningsvärde, dock inte alltid lika marknadsvärdet på en bedömning.

beräknar värdet av ett hem genom att forska den nuvarande marknadssituationen trend i ett visst område. Hemmet kan utvärderas jämförs med liknande hem inom samma område som nyligen såldes. Den kvadratmeter och bekvämligheter i varje hem måste vara likartade. Det måste finnas tre comparables för den genomsnittliga hem med ytterligare comparables för större och dyrare bostäder på den slutliga bedömningen.

Vid genomförande av hemmet bedömning kommer värderingsman notera eventuella brister eller uppgraderingar och beräkna dem i det slutliga värdet. Beroende på bristen, får reparationer och underhåll måste utföras innan några transaktioner kan äga rum. Om så är fallet, en slutlig kontroll måste genomföras och dokumenteras.

Med ett hem avslutad bedömning är en viktig del av några fastigheter transaktion och kan vara den handling som gör eller bryter affären. Långivare använda bedömning för att fastställa beloppet inteckningslån och husägare försäkring som kommer att krävas för att uppfylla inteckning. Försäkringsbolagen kommer att använda ett hem bedömning för att fastställa beloppet av täckning för hemmet.

Det är viktigt att förbereda huset innan ett hem bedömning. Detta kommer att leda till bästa möjliga marknaden och värderingar kostnad tillskrivs den hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.