Vad är ett duntäcke?

Ett duntäcke liknar en tjock, fluffig täcke, men är fylld med dunfjädrar från gäss och änder. Down är oerhört lätt, mjuk, varm och lyxig, vilket gör duntäcke en ovanligt populär säng täcker.

De flesta fjädrar låg platt med en central fjäderpenna, men sant ner saknar ett hårt axel och fluffiga trådar är " yvig "i utseende. Detta är det som gör ner så mjuka. Det ger också möjlighet att hålla i kroppsvärmen samtidigt som fukt att fly-en önskvärd fastighet som kallas fuktspridande .

Ett duntäcke kommer i regel att märkas för fill power . Denna värdering avser kvaliteten på de ner sig. När tvättade och steriliserade, ett uns av ner mäts för att få det utrymme den upptar i cubic inches. Mycket dyr ner kan ha en fylla rating på över 700 cubic inches, medan en sämre kvalitet ned kommer att vara närmare 300, men den genomsnittliga duntäcke kommer att ha en rating på ca 500 eller så. Ju högre betyg, det fluffigare Hjälparen, och desto mer värme kommer det att ge.

En annan värdering är fyllvikt , som är ett mått på den faktiska bulk vikt används i tröstare snarare än en beskrivning av kvaliteten på de ner.

För ned till vistelse fördelas jämnt i duntäcke, antingen baffel boxning eller påsydda genom stygn används. Det senare är billigare och skapar ett täcke utseende av "fickor" som håller ned på plats. Men eftersom sömmen går igenom från topp till botten, gör isolera dessa snuttefiltar inte så bra och blir inte lika fluffigt.

En förbryllar avser material inuti hjälpare som är vinkelrät mot toppen och botten, skapa "lådor" som håller ned i stora inre konstruktionen samtidigt möjliggöra fortsatt fluffigt. Även här några baffel lådor inte är helt slutna och ned kan flytta sig över tiden. Av denna anledning konsumenten kanske vill leta efter sant baffel rutan, ibland kallade end-to-end eller stängt baffel .

Viss forskning har visat att en elektrisk filt, men varmt, inte får vara friska när de rutinmässigt lämnas på hela natten. Den elektromagnetiska fält som skapas kan orsaka problem. Ett duntäcke är ett hälsosamt alternativ som inte kräver någon effekt och känns som en bit av himlen.

Även ned är säkert att diska tillverkare rekommenderar ett duntäcke vara professionellt rengöras i en industriell bricka stor nog att kompensera för detta. Se till att du följer de anvisningar som medföljer din produkt. Bortsett från duntäcke, ner filtar, kuddar, jackor, tofflor, handskar och sovsäckar är alla tillgängliga. Mest ner är allergivänliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.