Vad är ett badkar dusch?

ett badkar dusch är ett badrum fixtur som kombinerar ett badkar och en dusch i ett läge som gör att badande välja beroende på vilket de föredrar vid varje given tidpunkt. Många små badrum installeras med badkar dusch, eftersom det inte finns utrymme för ett badkar och en dusch, och kombinera de två armaturer till en också sparar på VVS-kostnader. Det är möjligt att köpa modulära badkar dusch från butiker hem leverans, och även för att bygga denna badrum armatur från början.

Flera frågor måste behandlas med badkar dusch. Ett vanligt badkar har sidor som är lika hög nog för att innehålla vatten, och kranar som finns inne i badkaret eller strax över det för att fylla det. Duschar, å andra sidan behöver höga murar innehålla plaska tillbaka, tillsammans med en gardin eller en dörr för att möjliggöra inträde. Duschar kräver också hög kranar så att vattnet kan falla från ovan på den badande.

Det finns ett antal sätt att närma sig uppförandet av ett badkar dusch. En vanlig lösning är att ha en uppsättning av varma och kalla kranar med en ventil som kan användas för att avleda vatten till duschen eller badet kranen. Det är också möjligt att se två helt separata kranar, eller att använda en slang infästning som ansluter till badet kranen och loopar runt en krok på väggen för att skapa en dusch.

I vissa fall kan ett traditionellt badkar omvandlas till ett badkar dusch, antingen genom att vara omgiven av en ridå höll upp på en ställning som också stöder duschen VVS, eller genom att byggas in i en som kan stängas med en dörr eller draperi för att duscha. Modular badkar duschväggar brukar avsedda att byggas in i en vägg, och de omfattar ett badkar bifogas höga sidor för att göra en duschkabin.

I äldre badrum som bara har ett badkar, gör ett badkar dusch omvandling är en billig lösning på önskan att få tillgång till en dusch, när den jämförs med att lägga en dusch på toaletten eller rippa badet ut till ge plats för en duschkabin. Mångsidighet är också en fördel, eftersom den tillåter badarna att välja mellan båda alternativen. I ett hushåll där människor har blandat preferenser och bara ett badrum, badkar dusch fixturer kan eliminera argument om de ska installera ett badkar eller dusch.

En del personer med funktionshinder också hitta badkar duschar nyttig, framför allt om en sittgrupp eller fällbara bänken ingår, och duschen på en flexibel slang som kan hållas i handen för bad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.