Vad är en taknocken Vent?

En taknocken utlopp är ett fast utlopp installerat på åsen av ett tak för att säkerställa korrekt ventilation i huset eller byggnaden. Ridge ventilerna är vanligen av metall. När installerat på takåsen och eventuellt täckt med bältros, ventilerna är otydliga. Det huvudsakliga syftet med en taknocken utlopp är att optimera luftflödet under taket.

Global oro energieffektivare byggnad produkter och design har satt ventiler taknocken i energibesparingar rampljuset. Om ett hus eller en byggnad är utrustad med ett ventilationssystem som ger rätt mängd luftflöde är det mer effektivt värms, kyls och skyddas från fukt. Taknocken ventiler utbud som luftflöde under ett tak, hålla vindsutrymmen tillräckligt ventilerad. En balans mellan luftflöde in och ut måste uppnås för ett ventilationssystem för att fungera.

En taknocken ventilen levererar konstant ventilation som krävs i en energieffektiv hemmets vindsutrymmen. Kall luft från ett hem går in på vinden genom golvet. Den stiger och utgångar på toppen, eftersom varm luft, är mindre tät, stiger. Om inte ny luft kommer in för att ersätta den, kommer den uppståndne luften inte lämna, eller utlopp. Installera en taknocken ventil samt bjälklaget ventilerna under takskägget stöd luftflödet.

En taknocken utlopp normalt har en baffel för att motstå våt eller blåsigt väder. Högpresterande produkter kan ha inbyggda väder filter. Ju mer regn och snö som är emot, det torrare kvar under taket och på vinden. Temperaturen i en vindsvåning kan variera kraftigt och nådde höga temperaturer som kan skada dess innehåll. Plus, ett hem kylsystem är över-beskattas, leder till höga energikostnader.

Å andra sidan kan temperaturer kallare klimat orsaka kondens på ett takets undersida. Lämnas därhän, kan fukt orsaka extrem skada på ett hem: s tak och isolering. Reparationer av styrelser och bältros, förutom höga uppvärmningskostnader, visa sig vara dyra.

taknocken ventilation är bra för låg-lutande tak samt dubbla takhöjden. Hemmet stil har ofta ingen betydelse. Taknocken ventilerna är tillverkade för tak täckt med cederträ skakar, bältros asfalt eller metall. Bredder varierar för att tillgodose anpassade hem tak eller de med bredare balkar.

takläggare är kvalificerade att installera en taknocken ventil. Villaägare bör vara medveten om när ett äldre tak som behöver bytas, eftersom många äldre hus har vuxit ur sina ventilationssystem. Detta är ett lämpligt tillfälle för en TAKTÄCKARE att installera en uppdaterad ventilationssystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.