Vad är en Välvt Skylight?

Välvt takfönster är en typ av takfönster som kännetecknas av en oval form som ger flera fördelar jämfört med platt versioner. Välvt takfönster anses i allmänhet vara mer estetiskt tilltalande, praktiska när det gäller sprider vatten, och relativt enkelt att byta än platta takfönster. Som en extra bonus, många tillverkare erbjuder flera varianter av kupoler takfönster som mycket rimliga priser.

Precis som alla typer av takfönster, är den huvudsakliga funktion kupoler version så att naturligt solljus för att ange ett slutet utrymme, t. ex. ett rum via ett fönster som är satt i taket för utrymmet. När de flesta människor tänker på ett takfönster, tror de i termer av en fast del av planglas som sätts in i en öppning i taket del, eller en uppsättning av glasrutor som i en metall eller trä ram och infogas i taket öppning. Den kupolformade takfönster erbjuder ett alternativ till denna traditionella erbjudande som anses av många vara mer dekorativa samtidigt som man tillhandahåller samma grundläggande funktioner.

Välvt takfönster är ofta gjorda av tydliga akryl material. Det finns flera goda skäl till detta. Först akryl kupoler är lättare och därmed placera mindre av en vikt på den bärande konstruktionen för taket och taket. För det andra är akryl mer kostnadseffektiv i många fall än att använda glas för stora takfönster. Slutligen tycks akryl att hålla upp lika bra som glas i de flesta väder, men kan ersättas med lätthet i händelse av ett problem.

Ett välvt glastak i allmänhet ger vissa praktiska fördelar som inte erbjuds av en traditionell platt takfönster. Den ovala formen på takfönstret ger ett naturligt sätt att kasta bort vatten från takfönster själv. Detta kan vara särskilt viktigt då de allmänna takkonstruktionen är platt och kan ha en tendens att låta vattnet stå. Dessutom är det kupolformade Skylight oftast mycket lätt att installera, och kräver väldigt lite i vägen för underhåll.

Kritiker av design för ett välvt glastak pekar på flera problem som kan uppstå, särskilt om akryl används i konstruktionen. Billigare typer av akryl har en tendens att gult med ålder, vilket kommer att störa flödet av naturligt solljus i rummet. Också, inte behåller vissa former av välvt takfönster inte värme bra, vilket kan innebära högre värme och kyla kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.