Vad är en Solar Generator?

En solenergi generator är en anordning som omvandlar solenergi till elektrisk energi. Denna princip kallas för solceller. Eftersom konsumtionen av nonrenewable energikällor på jorden, såsom olja, kol, naturgas och propan har nått svindlande belopp, alternativa energikällor såsom solenergi som utnyttjas av allt fler människor. Vissa använder solgeneratorer att jord vänlig, en del använder dem som en akut resurs under strömavbrott, i viss använda dem minska kostnaderna hem nytta, och en del använder dem som en off grid kraftkälla i avlägsna områden.

En sol generator består av flera delar. För det första att en apparat samla in solenergi, som även kallas bara solljus, vara närvarande. Den gemensamma samlare av ljus kallas en solpanel eller solceller cell, som är en utsökt produceras panel med antingen kristallint kisel eller amorft kisel och andra föremål som gör att solpanelen att omvandla solljus till elektricitet. Denna panel monteras strategiskt för att fånga de mest solljus möjligt genom sportfiske det på olika sätt.

Nästa nödvändig komponent är något att lagra in energi i tills det är färdigt att användas och så att energi är fortfarande tillgänglig på natten efter att solen går ner. Detta är vanligtvis ett djup cykel batteri gjorda för kontinuerlig användning. Den gemensamma spänning sådant batteri 12 volt. Det innebär att solpaneler bör också göras för att samla in och producera 12 eller mer volt. Batteriet bör också ha en volt mätare för att mäta inkommande och utgående el.

Elektricitet är antingen växelström (AC) eller likström (DC). Den energi som samlats in från solpaneler och distribueras till batteriet kommer att vara DC. Vissa apparater kan köpas för att köra på likström. Solens generator kommer att ha en DC-ingång med en form som ser ut som en bil lättare. De flesta apparater använder nätström så solens generatorn kommer också att ha en växelriktare som omvandlar likström till växelström och borde ha standard AC ins nätkontakten.

En sol generator kan vara så små att Det kan bara makt ett par objekt åt gången som en bärbar dator eller TV. Eller kan det vara ett stort, avancerat system som driver en hela byggnaden. Hursomhelst, med hjälp av fri obegränsad energi från solen är ett bra sätt att skona jorden och spara några dollar på samma gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.