Vad är en Rotary spridare?

En roterande spridaren är en typ av spridare som kastar gödsel, utsäde, bekämpningsmedel eller växtgifter i ett cirkulärt mönster runt spridaren. Den andra typen av spridare som används i dessa applikationer är en droppe spridare. Genom att förstå hur varje typ av spridare som fungerar kan du avgöra om en roterande eller tappa spridare bäst motsvarar dina behov.

En roterande spridare har minst en mätning hamn. Denna port är ansvarig för slängde granulat på marken. Granulatet droppe genom mätning hamn och på ett pumphjul som roterar som spridaren pressas. Denna åtgärd medför att granulat som kastade utåt från spridaren.

slängde insatser av en roterande spridare gör även tillämpas ett problem. Kornen är upplösta i en tyngre koncentration mot mitten av spridaren, och blir tunnare när de landar längre bort. Av denna anledning, när du söker en produkt med en roterande spridare är det viktigt att överlappa den väg du går. Detta gör att områden som får ett lättare program för att få ett extra lager av produkten.

Det tar lite träning för att avgöra exakt hur mycket du ska överlappa ansökan med en roterande spridare. Dessa spridare kommer att sända tyngre eller större korn i en större båge än lättare vikt eller mindre granulat. Trial and error är ofta nödvändiga för att bestämma den bästa appliceringsmetod med denna typ av spridare.

När det är svårt att exakt ansökan med en roterande spridare, kan det verka svårt att avgöra varför någon skulle välja dessa. Roterande spridare har många positiva egenskaper. De har vanligen en högre markfrigång än droppe spridare. Om botten på spridaren drar mot gräs eller marken, inte bara stör den med distribution av produkten, men även kan täppa till portar som släpper granulat. Roterande spridare är ett utmärkt val för områden med högt gräs eller ojämn mark.

Roterande spridare är också lättare att driva än släppa spridare. Om du har en hel del mark för att täcka, en roterande spridare är en tids-och arbetsbesparande val. Svårigheten att du kommer att stöta på med ojämna ansökan från en roterande spridaren är mest märkbara vid tillämpningen av ogräsmedel och bekämpningsmedel. Om du sänder frön eller gödning, kan ansökan skillnaderna inte ens märkas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.