Vad är en Rotary Sprinkler?

En roterande sprinkler är en del av ett gräsmattan bevattningssystem. Det består av ett eller flera rundade huvuden slås in i gräsmattan av metall spikar. Varje chef är utformat för att automatiskt rotera 360 grader, spruta vatten genom en rad hål runt sprinklern diameter. Vatten kan komma in till den roterande sprinkler genom en serie underjordiska rör, eller genom att ansluta huvudet till en trädgårdsslang.

Vissa mindre gräsmattor kan kräva endast en enda sprinkler huvud, medan större områden kommer att kräva flera enheter. Roterande sprinklers graderas efter hur stor av ett område kan de vatten framgångsrikt. Till exempel, en grundläggande enhet avsedd för användning i bostäder kan komma att kunna vattna alla växter inom en 10 fot (3,05 m) radie. De som planerar att använda roterande sprinklersystem i en park eller golfbana kan antingen använda ett stort antal enskilda djur, eller byta till mer kraftfulla enheter som kan täcka ett större område.

Rotary system erbjuder många fördelar för användare . Cheferna själva är mycket billig, och är mycket billigare än tunnelbana. Den roterande ramar för varje huvud minskar effekterna av vind, bidrar vattnet når gräsmattan som avsett. Dessutom dimensionering och utformning av hålen på dessa huvuden hjälpa till att sprida vattnet jämnt över gräsmattan, som omfattar både nära och långt borta områden.

En av de främsta fördelarna med en roterande sprinkler är att dessa system tenderar att använda vattnet mer effektivt än andra sprinkler. Detta kan minska mängden vatten som används för landskapsplanering, hjälpa till att bevara vattenförsörjningen i området. Mindre slöseri med vatten innebär också mindre avrinning. Vatten som rinner av på en gräsmatta kan bära kemikalier från gödsel och bekämpningsmedel i lokala floder och bäckar. Genom att minska mängden som rinner av din gräsmatta kan du minska din påverkan på den lokala miljön.

Många typer av roterande sprinklersystem kan ställas in på ett tidur. Timern startar systemet vid den programmerade tiden och släcks automatiskt när lämplig mängd vatten har delats ut. De flesta timers kräver husägare att ställa in flödet, eller antal inches av vatten som släpps ut per timme. De måste också ställa in en specifik starttid. För att ytterligare spara vatten när du använder en gräsmatta sprinkler, ställa in timern för att arbeta i tidigt på morgonen, när det är mindre risk att förlora vatten till avdunstning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.