Vad är en Potager Garden?

En potager trädgården är en köksträdgård som är avsedd att vara attraktiv och funktionell. Sådana trädgårdar är utformade för att träffa människor med deras skönhet först, i stället för att obevekligt praktiska, och de kan passa in i en mängd olika platser och klimat. När väl utformad, en potager trädgård kan tillfredsställa en hel del av den vegetabiliska behoven för ett hushåll, samt behagliga för ögat.

Begreppet potager trädgården är franska. I Frankrike finns en lång tradition av att lägga ut praktiska trädgårdar på ett sätt som också är estetiskt tilltalande. Längs vägen, trädgårdsmästare öka ofta avkastningen av sin trädgård, och de kan utnyttja fördelaktiga anläggning motståndare som hjälpa till att avskräcka skadedjur och berika jorden. Däremot tenderar den traditionella engelska eller amerikanska köksträdgård att vara ännu tydligare, som anges med ett rent praktiska öga.

Medan fokus i en potager trädgård är grönsaker, kan dessa trädgårdar även örter och ätbara blommor . Trädgården design kan vara otroligt varierande också, med några trädgårdsmästare gör utsmyckade knut trädgårdar, medan andra föredrar en mer avslappnad layout. En potager trädgård kan ha alla funktioner i samband med en rent dekorativ trädgård, såsom vinodlingar på spaljéer, fläckar av ljusa färger, och har vatten. Den primära skillnaden mellan en potager trädgård och en rent dekorativ ett är att gästerna uppmuntras att äta landskapsarkitektur.

Vid inrättandet av en potager trädgård, finns det några överväganden. Den första är storleken på mognat växter, och lättheten att skörda vissa grönsaker. Till exempel gurkor växer ganska bra på spaljéer, men de kan vara svårt att skörda om en spaljé är monterad i mitten av en stor bädd av morötter. En potager trädgård bör innehålla massor av platser att gå och arbeta och trädgårdsmästare bör vara medvetna om vilka växter kommer att mogna och när som de planerar.

En potager trädgård ger också ett tillfälle att visa upp ovanliga växter. Till exempel kommer mangold i en rad färger och löv-typer, och du kan kombinera flera typer för en mer intressant visuell effekt, snarare än bara med en. Trädgårdsmästare kan också göra saker som att lägga ut mönster med sallat och andra grönsaker, eller dölja prydnadsväxter ätbara blommor i bäddar av grönsaker så att när grönsaker dör tillbaka, kommer blommorna fortfarande blommar, att hålla området attraktivt.

Denna typ av trädgård kan läggas upp var som helst, från verandan till en stor tomt. Det lönar sig att fundera på vad du vill växa i förväg, och tar sig tid att sitta ner och karta trädgården innan köper frön eller börjar. Du bör också vara medvetna om vilka växter trivs i ditt klimat, och du kanske vill överväga mingel annueller och perenner så att trädgården inte ser trasiga efter skördetid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.