Vad är en Popcorn Tak?

En popcorn tak är ett texturerat inomhus tak som används vid behandlingen på åldringshem i huvudsak före 1979. Utseendet anses ganska föråldrad och en del tidigare popcorn tak innehålla skadliga asbest. En popcorn tak är oftast vit och är antingen målade eller sprayas på. Överensstämmelsen mellan popcorn tak är faktiskt mer som färskost än popcorn.

En texturering gevär kan användas för att tillämpa en popcorn tak. Blandningen får inte bli alltför rinnande eller det nya taket kommer att spricka, men det måste också vara tillräckligt tjock för att innehålla alla klumpar. Det är en bra idé att träna på en stor bit kartong eller skrot drywall innan verkligen tillämpa popcorn behandling till taket. I mitten delen av taket är sprayad med popcornen konsistens första och en murslev kan användas för att sprida taket blandningen längs kanterna och i hörnen. Även om de flesta popcorn tak är vanligt vitt, en del har guld glitter till.

Eftersom ett popcorn tak är i grunden bara en knottrig beläggning, kan det täcka upp brister i Gips. Men de små knölar tenderar också att fällan smuts och detta kan göra popcorn tak svårt att hålla ren. Använda Styrofoam takplattor för att täcka upp ett popcorn tak är ett sätt att hålla den utom synhåll, men ta bort popcornen konsistens kan vara ett annat alternativ.

Det är ytterst viktigt att notera att ett popcorn tak inte bör bort tills det är testat för att se om den innehåller asbest. En liten bit av taket ska tas ut och testas av Environmental Protection Agency (EPA). Efter popcorn taket godkänts av EPA för att avlägsna, väggar och golv skall först skyddas med plast.

Även popcorn taken är oftast betraktas som dateras och främmande i dag, de har akustiska egenskaper som hjälpa dämpa ljud och ekon. Av denna anledning var popcorn tak en gång mycket populär i lägenheter. De viktigaste undergången för popcorn tak inträffade i slutet av 1970-talet när många av dessa texturerat behandlingar befanns innehålla asbest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.