Vad är en Microfiber handduk?

Microfiber handdukar handdukar som görs med en speciell blandning av fibrer, vanligtvis polyester samarbetar med polyamid eller någon annan typ av nylon fiber. Till skillnad från mikrofiber föremål som är avsedda att avvärja fukt, gör behandlingen av polyester och nylon blandning som används för handduk material faktiskt microfiber högabsorberande. När tillsammans med det faktum att materialet är lång-bär, gör detta bad och handdukar gjorda med mikrofiber ett utmärkt val.

För att skapa material microfiber handduk, är det nödvändigt att ändra strukturen på de enskilda fibrerna. Detta innebär att skära eller delning slutet på varje fiber i väven. När fibrerna får inte delas, är materialet vatten-avskräckningsmedel och kommer inte att fungera bra för att torka av efter en dusch. Men när uppdelningen handling äger rum, att fibrerna blir högabsorberande. Som en följd av detta microfiber handduk kunna absorbera vatten och andra vätskor med samma lätthet som alla bomullsfrotté handduk.

Tillsammans med förmågan att absorbera vatten snabbt och enkelt, är microfiber handduken också otroligt mjuk. Anledningen till detta kvalitet är denier av materialet själv. Denier är ett textilt mått används för att definiera finhalt av en fiber, i huvudsak, desto lägre denier, ju finare fibrer. De enskilda fibrerna i microfiber är många gånger finare än ens ett hårstrå och därmed har en extremt låg denier. När vävda, har den låga denier mikrofiber en ovanligt mjuk konsistens som är ännu mjukare än raffinerad silke.

Det som gör microfiber handduken särskilt attraktivt är dess hållbarhet. Även extremt mjuk och absorberande, bär microfiber material i ett mycket långsammare än bomull eller andra naturliga fibrer. Detta innebär att en microfiber handduk sannolikt sista dubbelt så länge som en välgjord bomull handduk, och eventuellt ännu längre. Den handdukar behålla ett nytt och fräscht utseende längre och därför inte behöver bytas lika ofta.

Liksom med andra typer av handdukar, kommer den microfiber handduk i en mängd olika färger och mönster. Det är möjligt att få handdukar som är en ren vit eller färgad djupa och rika nyanser som komplement till alla typer av badrum inredning. Som med många typer av sängkläder kan microfiber handduken också vävas in i ett mönster eller design, vilket gör det möjligt att kopiera mönster och design vanliga med andra typer av handdukar.

Även om det finns microfiber handdukar, badlakan och handdukar som är väldigt billiga, de billigare varumärken är sällan det bästa köpet. För att slarva, vissa tillverkare använder microfiber blandningar där fibrerna inte har delats upp. Det innebär att absorbans handdukar sämre. Det är bättre att spendera lite mer för handdukar som skapas med hjälp av split fibrer och få produkter som kommer att fungera effektivt och ser bra ut i många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.