Vad är en Fönstermarkis?

Ett fönster förtält är en yttre enhet som ger skugga till dina fönster ibland även lägga till en attraktiv dekorativ del. Typiskt av metall eller duk, markiser förekommer i flera olika stilar för att passa behoven i en särskild byggnad. Med en regnbåge av färger och mönster finns, markiser kan vara just den sak att lägga till en glad touch till en arbetsplats eller hem, och kommer att användas i praktiken också.

En markis är i huvudsak en skugga för utsidan av ett fönster. Vanligtvis fäst ovanför upp i fönstret, kan markiser vara vinklat för att ändra mängden skugga och solljus får in genom fönstret. Genom att minska mängden av solljus komma in, ett fönster markis kan bidra till att minska energikostnaderna genom att hålla inomhustemperaturen skyddad från värmen. Installera miljövänliga markiser kan även vara en del av en övergripande "grönare" i en byggnad avsedd för lägre energiförbrukning.

Markiser finns i flera utföranden. Fristående markiser är knutna till en metallram, och är användbara när du inte kan borra in i byggnaden ansiktet eller fästa förtältet på annat sätt. Fristående förtält har också fördelen med att vara säsongsbetonade, de kan vara undanstoppad under vintermånaderna att förlänga deras liv. Fasta markiser är raka motsatsen: de är fast förankrade i byggnaden och är svåra att avlägsna. Denna typ av fönster förtält är normalt tillverkade av mer hållbart material för att hjälpa stå emot väder och vind.

Infällbara eller justerbara markiser är extremt populär med hemmen och restauranger. Dessa multi-tasking versioner tillåter enkel justering av vinkeln på täckningen för att bättre skydda från solen. Infällbara markiser kan rullas upp och stängas, så att solen når fönster och den omgivande marken utrymme på kyliga dagar. På grund av sin flexibilitet, de flesta utfällbara markiser är tillverkade i canvas eller andra kraftiga tyger.

För gadget-älskare kan mekanisk markiser vara en dröm. Hellre än att tjafsa med vinklar och stavar för att justera förtältet går denna Deluxe-version allt. Med hjälp av en fjärrkontroll eller strömbrytare kan markiser förlängas eller fällas på bara några ögonblick. Denna typ av fönster markis kan vara en välsignelse för restauranger med stora fönster eller områden uteplatsen som behöver noggrant kontrollera mängden av sol tillåtet. Med en mekanisk fönster förtält, vänta, behöver inte spendera värdefull tid tjafsa runt med infällbar enheter.

Material för markiser är vanligtvis stabil och VATTENTÄT, men behöver rengöras då och då för att ta bort förvärvade skräp som löv. Lyckligtvis det material som används för de flesta markiser är helt enkelt vädret behandlade duk, så ändra färgsättning eller mönster är en enkel uppgift. Mekaniska eller permanent markiser kan kräva professionell installation, men fristående eller upprullningskraften sorter kan säkert vara en gör-det-själv-projekt för hantverk-vänlig. Med bara några timmars arbete, ett hem eller företag kan ta charmen hos en seaside stuga eller romantiska bistro, alla med tillämpning av markiser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.