Vad är en Entré Lock?

En ingång låset kan avse alla lås på dörrar och entré. Detta kan vara en skjutdörr som leder till en bakgård, en ytterdörr i ett hem, eller ett lås framför ett kontor. Det finns ett par olika typer av dessa lås, och företräde för dem som kanske beror på typ av dörr, utseende önskade, och behövde trygghet.

För det mesta en ingång lås är öppen eller låst med nyckel , men ibland så är inte fallet. Det kan vara dörrar som öppnas endast genom att mata in en säkerhetskod eller personlig kod (PIN). I hotellrum, många gånger ingången fungerar genom att sätta in ett kort i en närliggande plats, och detta ett som kallas ett nyckelkort. Samma metod för att öppna dörrar kan användas i verksamheter som behöver en viss nivå av säkerhet för att ange olika delar av byggnaden. Nyckelkort entré kan vid dörrar märkning en ingång eller de kan vara på många olika dörrar eller delar av en byggnad.

Mindre tekniska tillvägagångssätt vid entrén lås har funnits länge. Några av de enklaste krav på nyckeln till införas i entrén sidan av handtaget. När ordentligt isatt och vände sig i rätt riktning, låser upp låset på andra sidan lätt, eller med svårighet Om låset eller nyckeln är i dåligt skick. Enkel dörrhandtag är lätta att hitta, och många kan vara okomplicerad att installera om låset passar i låset plattan. Utan den här funktionen några kapning av dörren eller anpassning av plattan kan vara nödvändig för en bra passform.

Skjutdörrar har oftast en entré lås som accepterar en nyckel. På andra sidan finns det ett enda handtag, som när du trycker upp eller ner låser eller lossar låset. Många människor lägga till ytterligare säkerhet element som skjutdörrar, eftersom de är notoriskt lättare att öppna utan nyckel. Det finns små barer, skruva på apparater och andra saker som ger en andra försvarslinje mot inbrottstjuvar. Naturligtvis är skjutdörrar vanligen tillverkade av glas, och trots tung, är det ändå mer ömtåliga än de flesta metall-eller trädörrar.

En annan typ av människor entré lås nämner inte är fäst i handtaget på en dörr. Detta är Deadbolt, och sitter högre upp på dörren ger en extra säkerhetsnivå. Många har två lås på sina dörrar, vilket kan eller inte kan öppnas med samma nyckel.

Deadbolt är en av dessa två slussar och liknande säkerhetsanordningar på skjutdörrar hjälper det att ge extra motståndskraft mot inbrott. Människor kan också lägga kedjor på insidan av sin dörr, men dessa kan visa sig vara problematiskt om en person med rätt att komma in i hemmet inte kan komma in eftersom dörren är kedjad. Dessutom kan kedjan inte stängas från utsidan. Att engagera det nödvändigt att lämna hemmet av en annan utgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.