Vad är en Dränering Trench?

En dränering dike är ett dike som är utformad för att ge dränering. Dränering diken används i ett antal inställningar, och de kan vara utformade på ett urval av olika sätt. För att fungera effektivt, ett avlopp dike skall genomgå regelbundna och rutinunderhåll att hålla diken rent och klart. Underlåtenhet att bibehålla diket kan leda till problem som exempelvis översvämningar.

Dränering diken kan användas för att hämta vatten som strömmar från områden med hög mark till områden med lägre mark, dra bort vatten från angelägna områden , för att förhindra samla och puddling, och för att dränera delar av sank eller våt mark så att de kommer att kunna användas. Människor har använt drenches att hantera rörlighet och vattenflödet i århundraden, och några mycket gamla exempel kan ses i kulturer över hela världen.

Ett av de klassiska exempel på en dränering dike är i diket eller takränna sett längs vägarna i många delar av världen. Dessa dräneringsdiken in vatten fritt från vägen i diket, att hålla vägbanan torr och förhindrar uppbyggnad av vatten. Det vatten som samlar från diket har ett uttag som en storm drain som gör att vatten som skall ofarligt ut. Mer sofistikerade vägarna diken får täckas för att förhindra skräp från att komma in och igensättning diket, och kan innefatta andra funktioner också.

Trenches grävt för att dränera en gård, hålla området runt ett hus klar, eller tillhandahålla bevattning avlopp är ofta fyllda med sten eller grus. Fyllning utför flera mål i ett avlopp dike. Den första är att fylla förhindrar väggarna från att kollapsa. Fyllning fungerar också som ett filter, fånga stora partiklar över diket så att det inte kommer att täppa till diket. Slutligen ger fyllning folk att gå på marken som har grävas, franska avlopp, ett annat exempel på en dränering skyttegrav, kan installeras under vägar, till exempel, utan att skada den fria rörligheten i området hade neutraliserats.

För att en dränering dike för att arbeta måste den ha ett uttag som kommer att fullgöra vattnet på en plats där det inte kommer att orsaka problem. Utloppet måste vara stor och hålls fria så att vatten inte kommer tillbaka upp i diket, och det kan ha ett galler som hindrar djuren från att komma in i skyttegraven. Diket själv måste också hållas fria så att vatten avleds kommer att ske längs diket utan impedans. Det kan åstadkommas med filter och galler som regelbundet rengörs ut, eller genom att regelbundet recutting diket för att ta bort smuts och buildups av material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.