Vad är en Chinaberry träd?

En chinaberry träd är ett gängse namn för trädet Melia azedarach, som växer inbyggt i Australien, Kina och Indien. Denna anläggning har ett antal andra vanliga namn, bland annat White Cedar, persiska Lila, Bead Tree, och Ceylon Cedar. Anläggningen familj som chinaberries tillhör kallas Meliaceae, en grupp som också omfattar träd som mahogny erhålls.

chinaberry trädet lövskog, vilket innebär att den tappar sina blad säsong. När fullvuxen är det normalt sett runt 33 fot (tio meter) höga, men vissa exemplar växer i regnskogarna i Australien får uppgå till 150 fot (ca 45 meter) i höjd. När trädet blommor, har den små, doftande lila eller lila blommor. Dessa resultat så småningom i ett överflöd av gult, som kallas bär-liknande frukter stenfrukter, som är en viktig källa till föda för många arter av frukt-ätande fåglar. Blommorna, å andra sidan, är typiskt obehagliga för många djur, däribland bin och fjärilar.

Även frukten av Chinaberry träd är populärt hos fåglar, både för frukt och bladen är giftiga för människan. De innehåller toxiner som skadar nervcellerna, och olika typer av giftiga harts ämnen. Kombinationen av toxiner kan även vara dödlig i vissa fall. Trots toxicitet av bladen, de tidigare har använts i en utspädd infusion av vatten för att behandla uterin kramp eller smärta period.

chinaberry träd har införts till Amerika och vissa andra tempererade länder. När det först kom in i landet ansågs en dekorativ träd, och i vissa områden, kan växter och frön fortfarande köpas. På grund av sin giftighet, är det ofta anses vara ett skadedjur i många amerikanska delstater som den har spridit sig. Det är en mycket invasiv träd som har en tendens att spridas snabbt och är mycket svårt att utrota när den väl är etablerat.

trä av chinaberry trädet anses vara av mycket hög kvalitet . Det är oftast lätt att behandla, och producerar plankor som tenderar att vara relativt immun mot några av de gemensamma problemen med träprodukter, varav svamptillväxt, snett, och sprickbildning. Före uppfinningen av plastpärlor var hårda frön av chinaberry träd, som ibland kallas Chinaberry pärlor, används ofta som pärlor för tillverkning av halsband. I Europa munkar ens använt utsäde för att göra radband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.