Vad är en Bevattning Timer?

bevattning timer är en enhet som styr när ett bevattningssystem tänds och släcks. Det varierar i design från en enkel enhet som kan användas av lekmannen att komplicerade automatiserade system som används av professionella landscapers och jordbrukare. De tre grundläggande typer av bevattning timers omfattar mekaniska timers, batteridriven timer, och elektriska timers. Beroende på den valda typen, kan en bevattning timer innehålla en mängd praktiska funktioner för att passa en rad olika bevattning behov.

En mekanisk timer är den enklaste och billigaste typen av bevattning timer. Det kräver inte makt eller batterier och fäster en trädgårdsslang eller peka på. Den fungerar som ett kök timer, så att en användare stänger av vattnet på manuellt och timern stängs bort det bygger på en i förväg utsedd tid eller användas mängd vatten. Det är vanligtvis genom att rotera anpassade hjul och är mycket tillförlitlig eftersom den inte behöver extern ström.

Som namnet anger, en batteridriven timer fungerar på ett batteri som varar under en hel säsong. Den fäster också att en trädgårdsslang eller peka och har både automatisk av och på funktioner, så användarna kan boka när vattning ska börja. Vissa modeller har LED-skärm och kan hantera flera program, vilket gör dem ett populärt och bekvämt val för semester trädgårdsmästare. Om batteriet dör, men kommer dessa timers förlorar vanligtvis sina program.

En elektrisk eller elektronisk timer kan vara komplicerat och dyrare, men det oftast har betydligt fler funktioner. Den ansluter till de viktigaste vattenförsörjning och kör på extern strömkälla, ofta med ett backup batteri. Beroende på modell, en elektronisk bevattning timer kan ha möjlighet att styra flera ventiler, så att användarna kan schemalägga olika tider och program för varje ventil självständigt. Det har oftast ett tangentbord och en LED-display för programmering. Användare kan ange en starttid och hur länge systemet ska köras, och kan schemalägga extra vattning eller bypass-vattna helt och hållet med ytterligare funktioner.

För mer komplicerade bevattningssystem, får en bevattning timer med fler funktioner vara till nytta. Timers kan köpas med sofistikerade alternativ som omfattar flera program, flera gånger starta per ventil, och förmågan att göra hela systemet förändringar bevattningstiderna och frekvens. Vissa även är utrustade med väder sensorer för att upptäcka vind, regn och fukt, och kan göra bevattning justeringar därefter. Många av dessa timers kan manövreras med fjärrkontroll eller från en dator via en telefonlinje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.