Vad är återvunnet trä?

regenererade trä är trä som har använts i olika byggprojekt i år tidigare och har bärgats eller regenererade för användning i nya byggprojekt. Detta regenererade trä kan användas för att skapa nya trägolv, fungera som ramar för nya bostäder och andra byggnader, eller till och med användas för att avsluta väggar eller källaren områden. Regenererade trä är ett effektivt sätt att utnyttja tillgängliga resurser. Dessutom kan det virke från gamla husen också visuellt tilltalande och lägga karaktär att en nybyggda hem.

Denna typ av antika trä ger ofta flera önskvärda egenskaper. Den regenererade trä är ofta av hög kvalitet med en vattenhalt som är betydligt mindre än nya slipat trä avsnitt. Detta innebär att gamla ladugården trä samt ramar virke från äldre hus är mindre troligt att krympa och dra lätt isär efter läggningen. Ur detta perspektiv erbjuder återvunnet trä en viss strukturell stabilitet som minimerar lösa som normalt inträffar under de första åren efter det att byggnaden är konstruerad.

Trä uppdämt trähus erbjuder estetiska eller dekorativa möjligheter också. Vittrade paneler kan användas för att bygga en dekorera accent väggen i en huvudsaklig levande område. Plankor och andra delar kan skapa en tilltalande design för trägolv i ett sovrum, kök, eller den. Regenererade trä gör det också utmärkt material för dekorativa dörr-och fönsterkarmar samt formning och ordförande räcke. Ofta har returträ en patina som skulle vara mycket svårt att uppnå med nytt trä.

Användningen av återvunnet trä är särskilt attraktivt för människor som vill bygga miljövänligt hem. Använda virke som återvinns från äldre strukturer innebär att träd inte behöver skäras ner för att skapa byggnadsmaterial. Eftersom trä har naturligtvis botade som en del av åldrandet, det kan eller inte kan bli nödvändigt att behandla trä för att bibehålla styrka och integritet material, vilket gör användningen av återvunna produkter ännu mer miljövänlig.

Som en extra morot, kommer återvunnet trä med en känsla av historia eller anslutning till det förflutna. Veden kan skördas från ett barndomshem eller gammal stuga vid sjön och användas för att bygga en ny bostad som kommer att vara användbar för nuvarande och kommande generationer. Detta gör det möjligt att skapa en ny levande rum som är till smaken av nuvarande boende men behåller något av en omhuldade hem en gång ägdes av en förälder eller morförälder.

Det finns idag ett antal leverantörer som ägnar särskilt i regenererade trä. De typer av trä erbjuder kan variera något beroende på lokal tillgänglighet. Dock är prissättningen ofta konkurrenskraftig med nyligen slipat virke, vilket gör användningen av återvunna träprodukter attraktiva för nästan alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.