Vad är Shepherd’s Purse?

Shepherd's väska är ett euroasiatiska växt som växer kraftigt över hela världen. I många regioner är det behandlas som ett ogräs och kan faktiskt ibland vara invasiv, men Shepherd's väska också har en lång historia av användning i örtmedicin. Preparat av denna anläggning avsedd för farmakologiska användning finns i hälsokostbutiker och via utövare av växtbaserade läkemedel, och vissa människor också kan förbereda sina egna med wildcrafted herde pung.

Känd formellt som Capsella bursa- pastoris har denna växt ett antal färgstarka alternativa namn inklusive damens handväska, peppar och salt, blindweed, Shepherd's väska, Bourse de pasteur , skallra påsar, häxor "påsar, Hirtentasche och Shepherd's ränsel. Många av dessa namn hänvisning till utmärkande utseende frökapslar, som faktiskt likna plånböcker gång som människor i alla kön i det medeltida Europa.

Anläggningen är en cool säsong årlig som kan producera flera generationer i ett år om förutsättningarna är gynnsamma. Shepherd's väska börjar som en rosett av mörkgröna, håriga blad som så småningom ger en stjälk. Fabriken utvecklar krämig blommor som mogna till hjärtformade dinglande frökapslar. Som skida torka ut, de tenderar att skallra på grund av den fångade frön inuti, och när öppnade, visar de ändå flera avdelningar som innehar frön.

Shepherd's väska är en medlem av senap familjen, och påminner en del medlemmar av denna växtfamilj. Liksom andra kålsorter, kan den trivas i en mängd olika klimat, och det är mycket hållbart. Det finns ibland växer vid sidan av vägen förutom att vara återfinns i ängar och andra naturområden.

Historiskt var Shepherd's väska som används vid behandling av ett antal villkor, med alla delar av anläggningen vara användbara. Framför allt togs det internt för att behandla blödning, inklusive livmoderblödningar och intestinal blödning. När det gäller blödningar förefaller Shepherd's väska att ha en dubbel effekt, eftersom det verkar som en sammandragande att stoppa blödning och det främjar kontrakturer i livmodern muskler och hjälper livmodern utvisa blod och företaget upp. Shepherd's väska te har också ordinerats för behandling av diarré, och ört kan användas lokalt för behandling av olika hudsjukdomar.

De farmakologiska effekterna av denna fabrik är inte helt klarlagda. Undersökningar tycks tyda på att det innehåller aktiva ingredienser som faktiskt kan göra saker som att stoppa blödningar, men anläggningen är inte ofta i modern medicinsk behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.