Vad är Raised Trädgårdsskötsel?

Raised trädgårdsarbete är en typ av trädgårdsarbete teknik som inte kräver förberedelse och plöjning jord för att skapa en trädgård. En upphöjd trädgård är placerad ovanpå marken och vanligen ingår i byggandet av någon typ av stödmur. Väggen kan skapas med trä balkar eller återvinnas eller repurposed material såsom gamla däck.

Att bygga upp trädgårdar är en relativt enkel uppgift. En populär metod är att skapa en enkel ram med hjälp av gamla träbalkar. När balkarna är på plats är längst ned i trädgården kantas av gamla papp plåt. Kartongen är då fuktade, så att nedbrytningsprocessen ska börja. Lös jord är placerade över kartong. Slutligen är frön till i trädgården, med hjälp av fingrarna att peta små hål i marken, deponering av frön, och sedan lätt täcker dem igen.

Det finns en rad fördelar som är förknippade med höjda trädgårdsskötsel. En av de mer populära fördelarna är att det inte är nödvändigt att bryta upp hårt underlag, eller behandla jorden så att det kan stödja växtliv. Eftersom den upphöjda rabatten trädgården sätter på ytan av mark är det en enkel uppgift att använda mark som redan är rik på näringsämnen och inte måste delas upp före plantering.

En annan fördel för upp trädgårdsarbete är att processen för att skapa denna typ av trädgård är mycket miljövänliga. Användningen av gamla kartong på foder i trädgården gör det möjligt att använda något som antagligen skulle hamna i en deponi annat. När stödmur för upp trädgården sker med bärgades trä eller gamla däck traktor, bidrar detta också att använda sig av material som skulle ha gått till spillo under andra omständigheter.

Upphöjda trädgård sängar inte nödvändigtvis måste byggas på marken. De kan lika gärna placeras på en uteplats eller till och med inuti. Detta gör det möjligt för människor som har liten eller ingen plats för en traditionell trädgård fortfarande att odla blommor, frukter eller grönsaker på en mindre skala. Ur detta perspektiv är upp trädgårdsskötsel ett bra alternativ för människor som bor i en stad.

Arbetet med att upp trädgårdsarbete är ofta lättare för människor med fysiska begränsningar. Eftersom den upphöjda grönsaksland kan byggas till valfri höjd begär, kan någon som har problem med lutande eller böjer knäna ställning lätt en stol bredvid upp trädgården och sitta bekvämt medan plantering, samla in eller arbeta med jorden. Denna kvalitet gör det möjligt för människor att utöva trädgårdsskötsel som hobby även om hälsofrågor skulle hindra dem från att plantera en traditionell trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.