Vad är Landskap tyg?

När det gäller blommor och sängar landskapsplanering, ingenting är försvårande och än med ogräs dyker upp att förringa hela utseende och är tidsödande att dra. Det är där landskapet tyg kan komma till hands. Landskap tyget är en speciellt utformad tyg, oftast av vävd polypropylen, som kan placeras i sängar och gränser för att minska ogräs genom att fungera som en barriär av slag. Tyget är permeabla, vilket gör att luft och vatten i marken, men blockerar solljuset för att stoppa groning av de flesta ogräs växter.

Oavsett om du installerar tyget själv eller låta installeras under loppet av professionella landskapsarkitektur, har tyg ogräs hinder visat sig vara en av de mest effektiva sätten att minska ogräs tillväxt. Även i befintliga trädgårdar och sängar där ogräs har tidigare varit ett problem, kan landskapet tyg bidra till att minska weed tillväxt och förbättra den övergripande utseendet på en anlagd område.

Finns på många plantskolor och trädgårdsbutiker, landskap tyg är typiskt säljs i rullar med specifika längder och måste skäras för att passa i ett visst område. Även om det är möjligt att installera landskapet tyg efter en säng eller ett område har planterats, är det något lättare att installera innan handen. Om du installerar ett tyg ogräs barriär i ett tidigare planterade område, först bort alla synliga ogräs och gräs och sedan kratta området noga. Lägg ut tyget och se till att klippa eller skåra ut områden runt där träd, buskar och perenna växter växer och sedan stoppar tyget tillbaka runt baserna. Landskap tyg kommer vanligtvis med stift eller ankare för att säkra tyget till marken.

Installera landskapet tyg i en tidigare unplanted område är oftast ungefär samma, förutom att du kan installera och förankra tyget enligt tillverkarens anvisningar först och sedan skära ut hål för plantering efteråt. Med landskap tyg och växter på plats, kan du avsluta det område genom att installera kompost eller stenar över toppen. Om du använder ett högkvalitativt material som har behandlats med en UV-skyddet bör det pågå i flera år utan bryts ned.

Även tyg kan kosta mer än plast ogräs hinder, tänk på att plast tillåter inte luft, vatten och näringsämnen för att nå jorden och detta resulterar i sämre växternas tillväxt och risken för växtsjukdomar. Plast ogräs hinder också blivit sprött och tår snabbt, vilket minskar deras effektivitet att kontrollera ogräs tillväxt. Även landskapet tyg inte kommer att avskaffa alla ogräs, särskilt den envisa sorten av ogräs och gräs, kommer det att bidra till att undanröja många andra typer av ogräs och minskar det underhåll som behövs. För ytterligare information om olika typer av tyg och installation, kontakta din lokala plantskola eller professionella landskapsplanering företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.