Vad är Hardwood Veneer?

Hardwood faner är en träprodukt av lövträ, trä som kommer från träd som klassificeras som blomväxter. Hårda träslag tenderar att växa långsammare än andra typer av träd, utvecklas mycket tätt, tätt kornat trä som följd, och denna typ av trä är uppskattad på grund av dess höga kvalitet, hållbarhet och skönhet. Det är också mycket dyrt att använda lövträd, vilket förklarar marknaden för lövträ faner, en billigare produkt med några av samma estetiska fördelar som solid lövträd.

Faner består av tunna trälister överlagras över ett underlag tillverkade av billigare träprodukter. Hardwood faner kan installeras över plywood, spånskiva, och en mängd andra produkter. Fanér kan också användas för infällning, till exempel, tunna remsor av en typ av lövträ vara inlagda i ett skåp av massivt hårt trä bitar som kommer från ett annat trädslag.

Några vanliga hårda träslag som kan som används i fasader är: körsbär, ebenholts, mahogny, buxbom, järnek, lönn, teak, ask, ek och bok. Variationer kan skördas från trädet genom att skära, såga, eller rakning, med vinkeln på klippa bestämma utseendet på fasaden. Vissa fasader är mer kornig eftersom de skärs mot partiskhet i trä för att lyfta fram de naturliga variationerna, medan andra har en mer jämn, slät utseende eftersom de är skurna med säden.

Människor kan använda lövträd faner till möbler, golv, inlägg och diskar, bland annat. Fördelen med att använda faner är att faner är billigare än fasta lövträ, och när det gäller inlägg, att använda faner kan man skapa mönster med olika arter och färger av trä. Fanerade möbler har ett liknande utseende produkter som är tillverkade av massivt hårt trä, till en bråkdel av kostnaden, vilket gör det attraktivt för människor som vill en specifik utseende och känsla men har problem tillåter det.

Sheets av fanér kan köpas från timmer företag och några hem butiker utbudet för människor som vill använda faner själva. Faner kan användas för att Refinish eller omarbeta ett befintligt objekt, eller att avsluta ett nyligen avslutat projekt, och de kan också utnyttjas för inläggningar. När du arbetar med fanér, ska människor komma ihåg att de två sidorna av lövträ faner ofta ser annorlunda ut, och att faner kommer i en mängd olika ytbehandlingar, från helt rå faner till produkter med självhäftande underlag för att sätta fast en färdig yta som kommer att ställas inför ut .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.