Vad är Fertilizer Spikes?

Trädgårdsskötsel är en hobby som människor har haft i århundraden. Eftersom tiden går, så gör teknik som ger ett större utbud av produkter för att hjälpa modern trädgårdsmästare planera sin tid och ändå uppnå kvalitet. En sådan produkt som trädgårdsmästare väljer är det gödselmedel överföringskanylen. Gödselmedel spikar är små pinnar som kan köras i jorden för att ge näring till stöd i tillväxten hos växter. Nästan alla gödselmedel spikar drivs enligt samma principer, men det finns några viktiga skillnader.

olika näringsämnen rekommenderas för olika växter. Som en allmän regel, gödsel spike etiketter lista en serie av tre siffror, t. ex. 10-10-10. Dessa siffror var för sig utgör av minst ett annat näringsämne i spetsen. Den första siffran representerar den procentuella andelen kväve, visar den andra siffran andelen av fosfor och det tredje numret representerar mängden kalium. Varje näringsämne förmåner en annan del av en växt, och denna numrering är ett enkelt och bekvämt sätt att få reda på vilka gödselmedel spik skulle gynna en viss trädgård.

Kväve bidrar med löv utveckling och det främjar växternas fotosyntes för att skapa rika gröna blad. Fosfor bidrar till att upprätthålla och påskynda rot tillväxt och kalium uppmuntrar rot utveckling och motståndskraft mot sjukdomar. Andra nyttiga näringsämnen får tillsättas i gödselmedel spikar, och paketet skall ange vilka, om så är fallet. Årlig markprovning visar vilka näringsämnen behövs mest, och kit finns tillgängliga på de flesta butiker heminredning och lokala hälso-förlängningar avdelning.

Fertilizer spikar specifikt utformade för träd innehåller ofta både snabb och långsam frisättning formler, med vissa gödselmedel träd spikar varar i upp till ett år. Tree spikar är märkta som sådana, och de är ofta större än deras blomma eller motsvarigheter gräsmattan. Ännu mer specialiserade träd spike produkter finns tillgängliga för fruktträd att främja mer frikostiga och aktuell frukt skörd. Andra specialiserade träd spike produkter omfattar poster för skugga träd och evergreens. Det bör noteras att gödselmedel spikar lös snabbare i våta miljöer och trädgårdsmästare bör planera sin gödsling därefter.

Många trädgårdsmästare överväga gödselmedel spikar det mest kostnadseffektiva sättet att behålla växtskydd. Gödselmedel spikar kan variera i pris från $ 2 amerikanska dollar (USD) för krukväxt produkter till 10 USD för förpackningar träd överföringskanylen. Mer specialiserade produkter, t. ex. miljövänliga gödselmedel broddar, kan beställas från onlinebokhandlare. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar om korrekt tillämpning och re-ansökan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.