Vad är Broadloom Carpet?

En broadloom matta är helt enkelt någon typ av matta som är vävd på en mycket bred vävstol. Dessa mattor har ett distinkt och uppenbar fördel när de används för att skapa området mattor i stora rum, eftersom de kan installeras utan att sömmar. Som fristående mattor, broadloom mattor också ha en storlek fördel framför maskin vävt-mattor tillverkas på fler smala vävstolar. Många matta leverera varuhus finns broadloom mattan för människor som vill betrakta det som ett alternativ när man installerar mattor.

Ett brett utbud av stilar och mönster för broadloom mattan kan skapas. Moderna mattan vävstolar drivs med datorprogram som ger människor möjlighet att exakt önskade programmet mönster och storlekar. Datorn kan också användas för att diktera höjden på högen, och eventuella ytterligare funktioner. Broadloom matta kan vara hög eller vävt slinga vävda, och det kan integrera en mängd olika färger. Om mattan är avsedd att användas som ett kast matta, kan gränserna programmeras in i vävstolen.

Byggmaterial för broadloom mattor varierar. Det är möjligt att hitta naturliga material som ull, tagel och sisal, typiskt för en moderat pris, tillsammans med syntet som nylon och plast. Vissa syntetiska broadlooms är utformade för att vara eldbeständiga att uppfylla regionala byggnormer, antingen med hjälp av kemisk behandling eller speciella fibrer. Stöd av en broadloom mattan tenderar att vara extremt hållbara, så att mattan tål hård användning.

När en broadloom matta installeras som vägg till vägg mattor eller område mattor är det normalt sett som över en matta pad. Matta kuddar bidra till att ge mer isolering, och även skydda mattan från kondens. Pad tjocklekar varierar, från relativt tunna till mycket plysch, och de påverkar den övergripande utseendet och känslan i mattan när den är installerad. Mattan är typiskt spikas på plats med matta stift eller klammer när den har skära till.

Kasta mattor vävda på ett broadloom tenderar att vara mindre kostsam än vissa andra vävda matta mönster. En del företag kommer att skapa skinnfällar med anpassad storlek genom att minska strängar material som produceras på ett broadloom och kantanslutning dem med maskintillverkade gränser. Denna praxis är vanligt med rotting och sjögräs mattor, som lätt kan skära ner utan att avbryta ett mönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.