Vad är Bare Root Träd?

Bare root träd är träd som är omsorgsfullt grävt upp på deras plantskolor med ursprung och säljs eller levereras med sina rötter nakna, vilket innebär att merparten av smutsen kring rötterna har tagits bort. Förutom att träd, buskar kan också köpas i kala rot form, bara roten rosor är speciellt vanliga. Det finns ett antal fördelar med att använda bara root träd som orsakar trädgårdsodlare att aktivt söka upp dem, men det finns också några varningar att tänka på när man beställer bara root träd.

En av de främsta fördelarna med bar rot träd är att de tenderar att ha ett omfattande, väl utvecklat rotsystem, som en följd av tillåts utveckla sig normalt, i stället för att odlas i behållare. När träden hanteras väl är det rotsystem lämnas intakt, och träden kommer att få en bättre chans att böka bra och överleva när de planteras. Bare root träd är också billigare att frakta eftersom bristen på en smuts boll gör dem mycket lättare, och denna lätthet gör dem lättare att hantera.

Det finns naturligtvis nackdelar som bara root träd. Den främsta nackdelen är att de är extremt sårbara. Om de tillåts torka ut kommer träden dör eller inte trivas gång planteras. Som ett resultat, är det extremt viktigt att köpa färska kala rot träd, helst träd och buskar som grävs upp ur marken rakt framför dig. Om du beställer bara root träd för transporten, anger den snabbaste fraktmetod möjligt, och planerar att vara hemma när de kommer att ta hand om dem.

Plantering gånger för bara root träd är också begränsade. Dessa träd kan bara planteras tidigt på våren eller sent på hösten, efter att ha gått i vila, och medan marken är mycket fuktig. Vissa träd är inte heller lämpliga för bara root plantering, som regel är dessa träd som inte saluhålls i kala rot form.

ålder kala rot träd och buskar varierar. Vanligtvis de är mellan ett år och tre år gamla, och personalen på dagis kommer förhoppningsvis att få beskäras, formade och vårdas för trädet att se till att den har en bra start i livet. Du kommer inte att kunna se mycket när du köper en bar rot träd, som det kommer att avlövade och trist eftersom det är i ett vilande tillstånd, men i slutet av våren kommer det komma till liv och förändra trädgården.

Det finns flera åtgärder för att plantera bara root träd. Den första är blötläggning trädet i en balja med vatten för mellan två och sex timmar, medan du förbereder jorden för plantering. Först dyker upp jorden i en bred radie runt det område där du planerar att plantera, vilket gör det lättare för rötterna att sträcka ut. Sedan gräver ett stort hål, detta hål bör vara mycket större än roten bollen av trädet, så att rötterna kommer att sträcka ut, snarare än komprimerad i plantering processen.

Nästa , tvista en assistent. Medan en av er håller trädet i hålet, de övriga bör försiktigt spade i smuts, försöka att inte packa för hårt, som du vill att marken ska lösa. Se till att assistenten håller trädet nivå, och på ett sådant sätt att rötterna är suspenderade i hålet, i stället pressas mot botten. Som ni spade i marken, se till att rötterna är utspridda långt ifrån varandra. När planteringen är klar, halmtäckning trädet och lämnar en liten radie av unmulched jord runt stammen, och vatten trädet väl var sju till 10 dagar under det första året, lägga rekommenderas gödselmedel för specifika träd du har planterat under våren för att främja sunda tillväxt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.