Hur Odla jag en Pumpkin?

Växande en pumpa kan vara ett roligt val för början trädgårdsmästare eller för små barn lära sig om växter. Det finns många olika typer av pumpor, och de flesta är relativt lätt att odla. Det finns flera tips och strategier för att hjälpa början odlaren att skapa en stor pumpa att använda som en Jack-o-Lantern, eller flera små pumpor för användning i pajer.

pumpa kräver mycket sol och god jord för bästa resultat. Välj en solig plats i din trädgård och överväga att använda lite av organisk kompost att fylla hålet när du gräver. Du bör också välja att odla växten från frö eller från plantor. Växande pumpa från en planta är lättare, medan frön bör påbörjas inom innan de överförs till den växande webbplatsen. Vanligtvis bör du tillåta plantan att bli flera inches i höjd före plantering.

Pumpkin plantor kan vanligtvis köpas i trädgårdsskötsel butiker och ibland i järnhandeln med trädgårdsarbete avdelningar. Plantering i USA bör inledas i början av juli för en god avkastning i början av hösten. Det finns många pumpa sorter att överväga, och det är bäst att ta råd från trädgårdsarbete avdelningen på vilka växter är mest framgångsrika i ditt område. I de flesta fall är om du planterar pumpor för pajer, de små, täta socker pumpa sort föredra.

När du köper plantor, köpa minst två. Pumpkins måste pollineras för att ge frukt. Om du köper bara två plantor, så får du en anläggning som ger en pumpa eller pumpor.

Nästa steg är att kulle i marken. Du ska göra en liten kulle ca 2 inches (5,08 cm) i höjd. Detta ger anläggningen mer utrymme att expandera sina rötter och motverkar utvecklingen mögel som kan förstöra den växande pumpa. Plantan bör läggas ungefär 1 tum (2,54 cm) i högen.

De två pumpa anläggningar skall med minst en fot (30,48 cm), men inte mycket längre. Målet är att se till att bin kommer att pollinera blommorna för att producera pumpor. Chansen att pollinering ökar med mer planterade plantor. Undvik att använda bekämpningsmedel som malation i din trädgård, som kan döda honungsbinas populationer.

Pumpkins kräver bevattning var några dagar, men du bör inte över vatten anläggningen. Om inte vädret är särskilt varmt och bladen verkade vissnade bör växten vattnas inte mer än varannan dag. Den pumpa snabbt sprida sig i den heta solen, och blommor kommer att visas inom en månad till sex veckor, beroende på storleken av den ursprungliga plantan.

Om du försöker att odla en stor pumpa, behöver du att eliminera alla utom en av de små frukter när de utvecklas. Du bör välja det snyggaste av pumpor att stanna kvar, och prydligt trimma bort sina kamrater. Var noga med att inspektera vinranka av pumpa du tänker behålla, och välja en sannolikhet att de får mest Sön Om vinstockar ser ohälsosamt, välja en annan pumpa. Mindre sorter behöver inte putsas bort, eftersom de kan producera 4-5 pumpor från en enda planta, och ibland producerar upp till ett dussin.

När du har trimmat bort överflödig pumpor, den enda uppgiften kvar är att fortsätta vattna växten tills den har utvecklats till storlek och färg du vill ha. Du kan välja gröna pumpor, eftersom när off vinstockar de blir orange snabbt, särskilt om du förvandla dem till jack-o-lyktor. Mindre sorter blir orange snabbare, och är redo att plocka när de är orange. När plockade, det hårda skalet håller pumpa bra i flera månader. Det är bättre att plocka pumpor tidigare, när ditt område börjar få betydande regn, som lämnas kvar på vinstockar de kommer att börja mögel och röta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.