Vilka är Solar takpaneler?

Solar takpaneler är en viss typ av solpanel tänkt att placeras på taket av ett hus eller andra strukturer för att samla in solceller för att omvandla till elektricitet, eller som en metod för uppvärmning av vatten. Solpaneler arbete genom att utnyttja energin från solen och omvandlar den till energi som kan lagras och användas av människor. Den typ av solpanel som kallas en solfångare fungerar genom att absorbera energi i en vätska, t. ex. vatten, för att senare användas som värme energi. Den typ av solpanel som kallas ett solceller modul omvandlar energi till elektricitet som sedan kan lagras i batteriet fack som ska användas vid ett senare tillfälle.

Det vanligaste sol takpaneler är av solvärme samlare sort. Många byggnader kommer att anpassa sina tak med varmt vatten paneler för att samla värmeenergi. Dessa paneler innehåller en vätska som rinner genom rör som är kopplade till en absorbator panel. I hemmet använder denna vätska är oftast vatten, men i större skala anläggningar som kan vara något annat.

Detta absorbatorn panelen är belagd med en djup svart färg, för att hjälpa den absorbera så mycket solljus som möjligt. Solljuset slår denna instans och värmer upp det i sin tur värma upp vätskan som då kan pumpas håll för användning. För hem tillämpningar, sol takpaneler användas till varmvatten för dusch, tvätt och sänkor, eller kan användas som en del av en forcerad vatten värmesystem för att värma upp hela byggnaden.

Solar tak paneler kan också solcellsmoduler, används för att generera el. Dessa typer av sol takpaneler finns oftast i mindre hemmabruk, eftersom stora anläggningar ofta hitta termisk uppvärmning för att bli effektivare. Solar takpaneler i detta fall består av större fotoelektromotoriska celler som är placerade på taket till huset. Taket är en idealisk plats för solcellsmoduler, eftersom det tenderar att fånga mer direkt solljus än andra platser på en bit av egendom, och minskar även den visuella avtryck av solpaneler, som många människor finner ful.

Energi absorberas av sol takpaneler kan sedan lagras i batterier, för att driva hushållet. Tidigare, sol takpaneler av denna typ används främst av människor i avlägsna platser, som var av det lokala elnätet. Under de senaste åren är dock med stigande energikostnader och en växande miljömedvetenhet, många människor som har tillgång till traditionella el källor vänder sig till solenergi.

Solar takpaneler kan också syfta på en ny typ av solceller, känt vanligen som sol bältros. Dessa överensstämmer i drift till traditionella solcellsmoduler, men är mindre, och har vad de flesta anser vara en mycket trevligare estetik. Solar bältros är ungefär lika stort som normala takshingel, och en liknande färg. De är installerade på taket, och i många fall inte att skilja från vanliga takmaterial. Solar bältros är en ny innovation, men redan är enormt populära. Många som aldrig skulle ha ansett sol takpaneler på grund av sitt fula utseende, vänder sig till sol bältros för att dra nytta av solenergi utan den negativa visuella effekten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.