Vad är vertikal trädgård?

Vertikal trädgårdsarbete är en trädgårdsarbete teknik som utnyttjar olika resurser för att växter för att förlänga uppåt snarare än växer längs ytan av trädgården. I vissa fall finns inget stöd ram av något slag behövs, eftersom fabriken naturligt växer uppåt. Men även andra växter som murgröna och vissa grönsaker kräver närvaro av insatser, burar, eller spaljéer så växer vertikalt.

En av de vanligare exempel på vertikala trädgården i dekorativt syfte är att använda murgröna i en landskapsarkitektur design. Murgröna är en naturlig plats och kommer lätt följa ett antal olika ytor. Det är möjligt att använda en vertikal trädgård vägg som medium för murgröna, så att vinstockarna att springa över och upp på väggen. Om en vertikal trädgård vägg inte är tillgänglig, är det möjligt att använda stängsel, en spaljé eller en serie av stolpar för att ge en övergripande löparbana för vinstockar.

När det gäller att odla växter i en vertikal trädgård, gurka, paprika och tomatplantor är utmärkta exempel på vertikala trädgården. En enkel tråd cylinder känd som en tomat bur fungerar mycket bra för alla tre. Strukturen i buren gör det möjligt att träna växterna när de växer till omsluta trådar, ger stjälkar med ytterligare stöd för tyngre produkter. Eftersom växterna stöds av en horisontell struktur, är det mycket lättare att skörda producera.

Bönor är ett annat exempel på grönsaker som ska ingå i vertikala trädgårdar. Tillsammans med rinnande stolpe bönor upp ett spel eller spaljé, är det också möjligt att använda sig av majs stjälkar. Eftersom stjälkarna tenderar att vara stark, kan vinstockar av bönor växter kan köras upp stjälkarna, faktiskt använder samma trädgård med utrymme för att producera två olika typer av grönsaker.

Som med alla typer av trädgårdar ansträngning kräver vertikal trädgård välja en plats med mycket naturligt solljus, rik jord och en närliggande vattentäkt. Ställa in en närliggande vertikalt friggebod kan rymma alla de delar som behövs för att utbilda krypväxter uppåt, till exempel ett urval av spaljéer, insatser, och burar i olika storlekar. Snöre att binda vinstockar på plats, för de går upp och runt den vertikala stöd är också en bra idé. Standard trädgårdsskötsel utrustning, såsom hackor, gödsling utrustning och handskar arbete är också bra tillägg till innehållet i den vertikala trädgården skjulet.

För att lägga stil till den praktiska funktionen av den vertikala trädgården, överväga tillägg av en metall berså. Vinstockar kan tränas till att springa upp och över den smäckra vinklar bersån, skapa en trevlig entré till din suncast vertikala trädgården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.