Vad är ugnstorkade ved?

Kiln torkad ved är ved som har kryddats med torkning i en ugn. Det är ofta tillgängliga för försäljning i små förpackningar avsedda för personer som behöver ved för ett par dagar, som på en campingtur, även om det också är möjligt köper större mängder av ugnstorkade ved. Det finns ett antal fördelar med att använda ved som har kryddats i en ugn som gör det ett populärt alternativ för vissa människor.

När ett träd första avverkas, den har en mycket hög fukthalt. Veden är känd som "gröna", en hänvisning till det faktum att det är färsk, nyligen levande trä. Green trä brinner inte bra, på grund av fukt. Det kan spotta och fräsa, och det ofta genererar en hel del rök. Det producerar också en rad biprodukter från förbränning eftersom det inte brinner effektivt, och som därför kan täppa skorstenar och gnista arrestors förutom att bidra till dålig luftkvalitet.

Av alla dessa skäl, ved måste smaksätts innan det används. Kryddningen gör att träet helt torrt, vilket innebär att det kommer att brinna mycket renare. Klassiskt är kryddningen ske genom att trä sitta ute, vilket gör att fukt avdunsta, och det kan ta flera månader. Vissa människor säsong sin ved i en inhägnad eller täckt utrymme för att skynda på processen fram genom att minska omgivande fukt absorption från den omgivande luften.

med torkning är ved placeras i ugnar och i huvudsak bakat tvinga fukt ut. Ugnstorkade ved kan vara lagrat på en bråkdel av den tid det tar att förbereda ved under normala förhållanden, vilket innebär att den tid som förflutit mellan avverkning ett träd och sälja brännbart virke är mycket kort. Det medför också fördelen av att vara jämnt kryddat, ett vanligt problem med ved lämnas ut till säsongen är att trä i kärnan av högen är fortfarande grön när trä på dess yttre kanter är rutinerade.

Kiln torkad ved utför tillförlitligt och pålitligt, brinner mycket effektivt och är mycket lätt för folk att hantera när de inte är vana vid att bygga trä bränder. Istället för att behöva gissa om huruvida trä är helt kryddat, kan man använda ugnstorkade ved med tillförsikt. Denna ved produkt finns tillgänglig genom många camping leverantörer, vissa livsmedelsbutiker, och direkt från personer som process och säljer ved.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.