Vad är saftiga växter?

saftiga växter är växter som innehåller speciella celler som kan lagra vatten. Dessa vävnader kan vara i blad, stammar eller rötter. Ett välkänt exempel på en suckulent växt är kaktus. Dessa växter kallas även fett växter. Termen fett växter kommer troligen att suckulenter tenderar att ha en mer köttig eller svullna, utseende än andra växter.

Många suckulenter har utvecklats i varma klimat, och tillsammans med möjligheten att lagra vatten, de har oftast andra anpassningar för att kunna frodas i värme och torra platser. Många suckulenta växter, till exempel har en kompakt form och minskas eller till och frånvarande blad. Detta minskar ytan genom vilken vatten går förlorat. Suckulenter har ofta färre stomata eller porer, i sina blad och stjälkar, återigen resulterar i mindre vatten avdunstning. En annan vanlig anpassning hos många suckulenta växter är en vägyta hår eller taggar som minskar flödet av luften nära till anläggningens yta, vilket skapar en fuktig mikroklimat.

Klassificeringen av växtarter i suckulenta sorter och icke-saftiga sorter är inte vilken familj division. Många olika familjer av växter har utvecklats succulency funktioner. Som sådan, det skall fastställas huruvida en växtart är suckulent eller inte kan vara problematisk, och betraktas ibland som en subjektiv beslut. Vissa botanister och trädgårdsmästare använder termen semi-saftiga att beskriva växter som har några saftiga funktioner, men verkar inte vara lika saftiga som de mer mycket anpassade växter som växer i öknar, såsom kaktusar.

Många typer av saftiga växter är populära som krukväxter eller trädgårdsväxter. De är ofta lågt underhållsbehov växter, blomstrande även om de inte brukas regelbundet. Suckulenter är särskilt lämpliga för soliga trädgårdar med begränsad vattenförsörjning. Vanligtvis är den viktigaste förutsättningen för en lyckad saftiga trädgård närvaro av väldränerad jord. Över-vattning är nog det vanligaste problemet för saftiga växter, och är särskilt problematisk för krukväxter krukväxter.

förökning av saftiga växter från sticklingar är i allmänhet mycket framgångsrikt. Många arter av suckulenter kan förökas genom att ta en skära av en bit stam. Suckulenter som lämnar ofta kan förökas genom att ta ett enda blad som stickling. Med båda dessa metoder, är användningen av en hög kvalitet böka pulver ofta rekommenderas. Dessa pulver innehåller vanligtvis ett svampdödande ämne som hjälper till att bevara växtvävnad medan förökning sker, och den fastställer en ny anläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.