Vad är prydnadsträd?

prydnadsträd är träd som odlas främst för deras estetiska värde, snarare än för en viss produkt som trä, frukt eller nötter. Många kulturer över hela världen har en lång historia av att använda prydnadsträd i sina landskap, och det är vanligt att se prydnadsträd som visas i trädgårdar, längs enheter och i centrala stadsdelar att lägga till färg och konsistens. De flesta trädgårdsbutiker säljer prydnadsträd, oftast ungdomar, eftersom unga träd är lätta att transportera, hantera och anläggning.

Valfritt antal funktioner på ett prydnadsträd, är tilltalande. En del odlas för sina blad, som kan vara distinkt färgade eller formad, med människor som växer både städsegröna och lövfällande prydnadsträd. Andra är odlas för prålig skärmar av blommor som kan lysa upp trädgården på våren. Colorful bark, utmärkande tillväxt mönster och ljusa frukt kan också vara funktioner i ett dekorativt träd.

I vissa fall, prydnadsträd inte producerar frukt eller nötter, även om grödan är vanligen ses som sekundära till det estetiska trädet. Det är också möjligt att finna icke-fruktkroppen versioner av träd som normalt producerar grödor, såsom prydnads körsbär och plommon, som blommar på våren men inte satt frukt. Många människor gillar att använda icke-fruktkroppar prydnadsväxter eftersom fallit frukt och nötter kan göra en stor röra och hantera ett fruktträd så att det ger en god skörd kan vara arbetsintensiva.

lövfällande träd som lönnar kan producera fantastisk bladverk på hösten, medan crabapples, blommande Dogwood, redbud och magnolia alla blommar på våren med fantastiska färger. Ginkgos, myrten, pilar, granar, palmer och tallar får odlas för sina vackra bladverk och olika exotiska och tropiska träd kan användas som prydnadsväxter samt i regioner där dessa träd kommer att frodas.

När man väljer prydnadsträd för trädgården, några överväganden är viktiga. Den första frågan är rymden. I en liten trädgård är ett träd ofta nog, som flera träd kan göra trädgården känns rörigt och trångt. Om trädet planteras nära huset, kan slutlängd vara en sak att tänka på, som du inte vill att prydnadsträd, skuggning huset på vintern. Placering kan också vara kritisk, med några träd föredrar ljusa solen, medan andra föredrar mer skuggiga områden i trädgården. Kom ihåg att även om trädgården förändringarna kommer trädet inte, så det är viktigt att välja en plats som kommer att fungera i evighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.