Vad är nödljus?

Nödbelysning är ljus som är avsedda att vara användbara i en nödsituation. Det finns ett antal olika typer av varningsljus, från transceivrar som syftar till att fånga uppmärksamheten hos akut räddningsarbetare till nödljus används av förare för att varna förbipasserande på att de upplever fordonet problem. Belysning som fungerar i en nödsituation kan vara ganska värdefulla, och det är en bra idé att rutinmässigt kontrollera nödbelysning för att bekräfta att de fortfarande fungerar.

I den meningen ljus inbyggd i något som liknar en bil, båt, tåg eller flyg, varningsljus vanligtvis körs på en separat krets från resten av elektronik, och de är avsedda att fortsätta att arbeta även om makt är förlorat, med utnyttjande av backup strömförsörjning. Akut ljus på fordon som används för kollektivtrafik är ofta utformade att klicka på i händelse av en nödsituation, lysande vägen till utgångarna så att människor kommer att kunna hitta vägen till säkerhet. Nödbelysning kan även användas som en varning, som i fallet av ljus bil nödsituation eller "faror" som aktiveras när en bil med funktionshinder vid sidan av vägen för att varna förare på att det finns ett problem.

För att skilja från vanlig belysning, nödbelysning ibland en annan färg, och den kan blinka. De olika färg på belysningen registreringar folk på det faktum att det pågår en nödsituation eller problem med vissa färger är konstruerade för hög synlighet, även i förhållanden där utsikten skyms av rök, damm och andra hinder.

människor också använda termen "nödljus" att hänvisa till bärbar belysning leveranser som är avsedda för användning i en nödsituation, t ex stearinljus, orkanen lyktor och ficklampor. Dessa nödljus kan pressas i bruk om regelbundna elektriska strömmen är förlorad, och används för att hjälpa människor att navigera till säkerhet eller bara för att ge ljus medan folk väntar på makt att återställas. Flera källor av nödbelysning rekommenderas varmt för akuta kit, så att belysningen kommer att finnas i en hast om det behövs.

Nödbelysning kan även avsedd att bäras. Flytvästar och snö redskap kan vara utrustade med varningsljus som aktiveras när en knapp trycks eller en sträng dras, vilket gör att bäraren lätt för räddningstjänsten att identifiera. Användning av redskap med nödljus rekommenderas starkt för människor som går på äventyr, eftersom dessa ljus kan ses från stora avstånd, vilket kraftigt ökar chansen till undsättning i händelse av en olycka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.