Vad är modulbyggnader?

Modular byggnader är byggnader som är tillverkade av prefabricerade tredimensionella komponenter tillverkade i en fabrik. En enkel modulär uppbyggnad kan göras från ett enda avsnitt, medan mer komplexa strukturer görs genom att ansluta flera avsnitt tillsammans. Modulbyggnader kan användas för många olika ändamål, från tillfälligt boende efter en naturkatastrof till att skapa en permanent anläggning som en gymnastiksal på en skola webbplats.

När en modulär uppbyggnad är beställt, kan man en egen byggnad, eller beställas från ett företags befintliga sortiment. I båda fallen sker byggandet inomhus i en fabrik miljö, med fabriken att skapa en eller flera moduler, beroende på storleken av byggnaden. Varje modul är helt fristående, med allt från taken till elektriska ledningar och de moduler som är helt klar inuti. Storleken på modulerna är i allmänhet begränsad genom enkel transport, med företag som inte gör moduler som är för stora eller för farligt att gå lätt.

När modulerna är klar, kan de transporteras till den plats där modulära uppbyggnad kommer att installeras. Platsen kan vara förberedd med ett tillfälligt eller permanent stiftelse, beroende på hur byggnaden kommer att användas, och byggnaden kan låsas in på grund och andra moduler för att göra det klart för användning. En modulär uppbyggnad kan vara tillfällig, delvis permanent eller permanent karaktär.

En av de stora fördelarna för modulära uppbyggnaden är att den är mycket snabb, och det tenderar att vara billigare än en anläggning byggd struktur. Tillverkarna begränsas inte av frågor som dåligt väder eller nyckfulla en lokal arbetskraft, och eftersom de har en stor erfarenhet, kan de sätta strukturer ihop snabbt och smidigt. Eftersom modulbyggnader måste kunna motstå sjöfart, tenderar de också att vara mer jordbävningen och väderbeständigt än site-byggnader.

Modulära byggnader är även känd som tillverkas eller prefabricerade strukturer. I vissa regioner i världen har denna byggteknik utsatts för stora konsumenter oppositionen, med konsumenterna ser sådana strukturer som billig eller klibbig. I själva verket modulbyggnader köra allt från mycket låga strukturer som är av dålig kvalitet, till mycket fast, eleganta byggnader som är utrustade med den senaste inom modern design innovationer. En del företag som faktiskt väljer att specialisera sig på avancerade modulära konstruktion, som erbjuder egenskaper ökad miljövänlighet under byggprocessen, och färdiga strukturer som är särskilt utformade för att vara mer energieffektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.