Vad är luftföroreningar inomhus?

skadliga partiklar som har sitt ursprung i och tenderar att stanna inne bli luftföroreningar inomhus. De vanligaste skyldiga är damm, vilket är 70% procent död hud, sällskapsdjur ilska, sporer mögel, bakterier, mikroskopiska organismer, rök och kemikalier från rengöringsprodukter. Vissa rum innehålla större mängder av vissa allergener, men även kontor och det inre av bilar är känsliga för föroreningar inomhus. Ingen av dessa utrymmen ha tillräcklig ventilation för att fräscha luften, och alla har onödigt hög luftfuktighet.

Den översta inomhus allergen är dammkvalster protein, skapad av kvalster slaktkroppar och utsöndring. Som med de flesta allergier, kan exponering för damm kvalster orsaka trängsel, röda och kliande ögon, klåda eller andningsproblem. Dessa kvalster är beroende av en fuktig, varm miljö med mycket damm, villkor som är vanliga i de flesta människors boende och arbetsplatser. Miljoner av kvalster är hållbara genom vattenånga och näringsämnen från våra hudavlagringar och bakterier. Sovrummet är de mest drabbade som det finns gott om tyg ytor för de små varelserna att leva, och det finns massor av fukt på grund av människors andning. I detta syfte kan en avfuktare minskar dramatiskt fukten i ett rum på 30-50% och effekten dammkvalster befolkningen.

Det mest effektiva strategin mot alla dessa föroreningar är fortfarande gammaldags städning som en förebyggande åtgärd. Håll fuktigt ytor eller stillastående vatten till ett minimum i köket. Vakuum, torka, damm eller mopp golv och hårda ytor ofta. Tvätta sängkläder och linne i mycket hett vatten, som kommer att döda några av dammkvalster. Byt kuddar, speciellt barn kuddar, årligen om de inte kan tvättas. Överväga att installera trä eller klinkergolv, hyser de mindre kvalster och damm än mattor.

Luftcirkulationen enheter, som t. ex. centraliserad uppvärmning och luftkonditionering, fläktar, kan luftrenare eller avfuktare fungerar som insamling områden för damm och mögel om den inte underhålls. Alla dessa apparater har filter, kanaler, eller skärmar som skall rengöras eller bytas ut regelbundet. Se till att alla ventilations uttag till ditt hus är rena, inklusive fönster skärmar.

Andra rening verktyg inkluderar luft jonisatorer, dammsugare utrustade med HEPA (High Efficiency Particle gripa) filtrering, HEPA purifiers luft och kolfilter. När inomhusluft kan vara fem till tio gånger så förorenad som utomhusluften, är det viktigt att ta alla förebyggande och korrigerande åtgärder finns tillgängliga. Även krukväxter, som återvinner koldioxid till syre, hjälper till att rena luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.