Vad är latexfärg?

Det finns i princip två typer av färg: akryl latexfärg, ofta helt enkelt kallas latexfärg och oljebaserade, eller alkyd, färg. Akryl latexfärg är i huvudsak en färg som görs med vatten och en akrylharts bindemedel. Oljebaserad färg oftast använder en kolvätebaserade lösningsmedel som "fordon" och ett alkydhartser.

Alla färger består av en fast eller pärmen och ett fordon. Akryl latexfärg använder akryl som bindemedel och vatten som vehikel. Bindemedlet i akryl latexfärger binder de olika pigment och vatten till filmen som täcker tavlan yta. Bindemedel är de viktigaste komponenterna som ger färgen dess tillämpning egenskaper.

akryl latexfärg, ofta marknadsförs som 100% akryl latex, är en av flera vattenbaserade färger och anses allmänt av högsta kvalitet latexfärg. Andra hartser som används i latexfärg innehålla styren, epoxi och polyvinylacetat. Av akryl latexfärger tillgängliga, vinyl akryl latexfärger är mest populära.

akryl används som bindemedel i akryl latexfärg är en typ av syntetiska polymerer eller plast. Det finns ett antal av syntetiska polymerer som används för en mängd olika tillämpningar. Latexfärger dock endast en, som kallas en elastomer. Som namnet antyder, elastomerer är ganska flexibel-eller elastiska-och därmed ge akryl latexfärger deras fördelaktiga torr flexibilitet.

Latex färg, speciellt akryl latexfärg, har ett antal fördelar jämfört med oljebaserade färg. Ansökan fördelar är överlägsen vidhäftning, flexibilitet, andningsförmåga, tvättbarhet, opacitet och färg-lagring. Liksom, målning utrustning, dvs penslar, sprutor, etc. som används för att tillämpa akryl latexfärg kan enkelt rengöras med vanligt vatten och, vid behov, ett milt rengöringsmedel. Detta eliminerar de kostnader och volatiliteten i lösningsmedel för att rengöra ansökan utrustning som används för alkydfärg.

Det finns naturligtvis vissa begränsningar latexfärg. Dessa inkluderar den dåliga efterlevnaden av glänsande eller blanka ytor, och dess lämplighet för tidigare ovaccinerade stål, där vattnet-baserade typen av färg kan orsaka rost. Samt, om inte särskilt utformats som en primer, kommer latexfärg höja säd på tidigare ovaccinerade trä.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.