Vad är ett värmeelement?

Ett värmeelement är en del i en elektrisk anordning som omvandlar el till värme. Värmeelement används i saker som värmare, hårtorkar, spisar, diskmaskiner, ugnar, kaffebryggare, brödrostar, och alla möjliga andra apparater som genererar värme för att fungera.

Värmeelement består av spolar på tråd , som kan packas in i isolerande material eller skyddande material, beroende på var de används. När elektricitet passerar genom kabeln, möter det motstånd, vilket genererar värme. Den producerade värmen kan justeras genom att variera hur mycket ström passerar genom kabeln, som kan ske med en automatisk termostat eller med manuella inställningar som drivs av användaren, när någon sätter på spisen på hög för att koka vatten, eller håller den på en låg värme inställning att göra en delikat sås.

Värmeelement allmänt bränna ut över tiden. Av denna anledning är de ofta utformad på ett tillgängligt sätt så att det är lätt att dra ut en felaktig värme element och ersätta det med ett nytt. Eftersom ersättning kan ibland vara dyrt, är det lämpligt att genomföra några tester för att bekräfta att värmeelementet är problemet, till exempel, kan värme inte genereras eftersom ingen elektricitet har nått den faktor, vilket kan bero på en säkring har gått, eftersom det finns ett problem med ledningarna, eller av andra skäl.

Värmeelement kan bli ganska varmt. De är gjorda av metallegeringar som är väl lämpade att användas som värmeelement, delvis eftersom de kan stå emot flera uppvärmning och kylning cykler. I miljöer som bli blöt, kan elementet vara dold bakom en barriär för säkerheten. Barriären kommer att sprida värmen utan att vatten kommer i direkt kontakt med elementet.

Samtidigt som ersätter värmeelement är vanligtvis relativt enkelt kan det vara en god idé att kontakta en elektriker om hjälp. Om misslyckandet med ett värmeelement åtföljs med brinnande dofter, knäppande ljud, elektriska bågar eller andra fyrverkerier, så att säga, kan det indikera att det finns ett problem med det elektriska systemet i enheten och det kan vara osäkra. Likaså om värmeelement hålla brinnande ut visar det en underliggande elektriska problem. En elektriker kan utvärdera produkten och elementet för att bekräfta att elementet är problemet och att identifiera eventuella säkerhetsproblem som måste lösas innan du byter ut elementet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.