Vad är ett torkskåp?

Ett torkskåp är ett litet rum eller skåp som är utformat för att rymma de centrala delarna av ett värmesystem, såsom en värmepanna eller varmvattenberedare. Denna term är mer utbredd i Storbritannien, frasen "heta press" också används. Den "vädring" i torkskåp kommer från det vanliga bruket att hänga lätt fuktad kläder och sängkläder på insidan av detta i allmänhet varmt rum, så att de torkar ordentligt. Vädring skåpen används också för lagring av sängkläder.

Storleken på ett torkskåp varierar. Det är oftast nära en trappa landning eller längs en hall, och det är ofta nära till en plats där hett vatten används, t. ex. ett badrum eller kök. Beroende på värme-och kylsystem berörs, torkskåp får hålla en varmvattenberedare, en panna för varmvatten och ånga värme, eller någon annan form av värmare. Utrymmet är utformat för att vara tillräckligt stor för att möjliggöra relativt enkel service av hjälpmedel som den innehar, och i vissa fall torkskåp är avsiktligt byggd med plats för förvaring.

Som man kan föreställa sig, vädra skåpen är varma, tack vare den omgivande värme som genereras av värmare att de är byggda för att lagra. Denna värme har historiskt använts av hemmafruar mot exempelvis torka ömtåliga föremål handtvätt, värme fuktiga handdukar för att få fukt ur dem, och för torkning våta kappor, tröjor, och så vidare. När ett torkskåp har hyllor för förvaring, kan dessa användas för att lagra lakan, se till att de håller sig torr även genom en längre tids lagring.

Det varma miljön i ett torkskåp tenderar att göra det till ett populärt inslag med husdjur, speciellt katter, i synnerhet när torkskåp används för att lagra varma, fluffiga handdukar. I hushåll med husdjur, är det en bra idé att kontrollera torkskåp noga innan du avslutar det att se till att inga djur fångade, alternativet är att lämna det öppet, men detta tenderar att göra torkskåp mycket svalare på temperatur.

En viktig sak att komma ihåg när du använder ett torkskåp är att de flesta uppvärmningssystem kräver fria utrymmen. Dessa godkännanden se till att bränder inte starta, och de kan hjälpa värmaren köra mer korrekt, eftersom termostaten får en bättre behandling när det inte är kraftigt isolerad med saker som handdukar. När hängande eller förvaring av saker i ett torkskåp, kanske du vill överväga detta, se sidan av aggregatet eller panna för en etikett som visar minsta trygg placering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.