Vad är ett kök?

Enrummare anses vara små billiga lägenheter som ofta finns i städer, men kan hittas någonstans. De är också kallas effektivitet lägenheter. Studio-lägenheter har ett stort rum som kommer att innehålla ett kök, ett vardagsrum, och ett område för att sova. Badrummet är det enda separat rum, tillsammans med ett par garderober. Generellt studiolägenheter är betydligt billigare än traditionella lägenheter, men de har andra fördelar och nackdelar också.

Ibland kommer en enrumslägenhet funktion delvis skiljeväggar mellan sovrummet och de andra områdena. Även denna typ av lägenhet aldrig kommer innehålla separata rum med dörrar, kan den partiella stengärdsgårdar ger lite mer avskildhet om gäster besöker. Om lägenheten inte finns med dessa stengärdsgårdar många väljer att lägga till små vikdörrar att skilja sängen från resten av lägenheten. De partitioner kan vara ganska attraktivt, och lägga till inredning av lägenheten.

Förutom att vara billiga att hyra, studios har också lägre elräkningar än större lägenheter. Eftersom de är mindre och effektivare, de kostar mindre att värma, och elräkningen är generellt mycket lägre. Det finns dock vissa tydliga nackdelar med att hyra en enrummare.

Den största nackdelen till en enrummaren är begränsat utrymme. Om du har en massa ägodelar, det finns en god chans att du kommer att behöva vara kreativ med lagring av varor i din lägenhet, eller placera några av dem i lager. Platta paket för att vara gömd under en säng ofta används för att öka lagringsutrymme och du kan också lagra vissa objekt i tomma bagage. Dessa lagringslösningar bara kommer att gå så långt.

De flesta studios har bara kokvrå, en mindre version av ett traditionellt kök, där arbetsområdet, och till och med apparater, är något miniatyriserade. Om du gillar att laga mat eller underhållande vänner kan det vara svårare att göra det i en enrummare. Noggrant välja möbler och inredning för dessa små lägenheter är mycket viktigt, de flesta tycker att den minimala motiv utan trassel gå en lång väg mot att göra lägenheten renare och större. Till exempel kan man använda en futon som en soffa under dagen, och en säng på natten, är ett utmärkt sätt att spara utrymme i en liten lägenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.