Vad är ett Keramiskt Magnet?

En keramisk magnet är en av de mest populära material, eller grupp av material, genom vilka magneter görs. Det finns ett antal fördelar med att använda en keramisk magnet, inklusive kostnader. Men det finns också vissa nackdelar på magneten. I vissa fall kan de inte lämpliga för alla projekt.

En keramisk magnet eller ferrit magnet, görs med hjälp av pulveriserat magnetiska material, till exempel järnoxid och strontium karbonat. I de flesta fall är de hårt och sprött. Kan dock pulveriserade material som används skall tillämpas flexibelt tyg, vilket gör dem idealiska för många hem användningsområden. Trots detta hem syften, till exempel i dekorativa magneter är bara början på deras användbarhet.

En keramisk magnet görs genom att kombinera de två viktigaste material. Dessa smälts ner till den punkt där de håller sig till varandra. Denna process kallas sintring . När det inträffar, är materialet svalnat, pressats till en viss form, torkas och sedan sintrade en gång till.

Olika typer av keramiska magneter inkludera de kallade mjuka ferriter och hårda ferriter. Det bör noteras att trots de villkor, har detta ingenting att göra med det material själva. Snarare har detta att göra med intensiteten i det magnetiska fältet som krävs för att de-magnetisera materialet, så att den inte har någon magnet effekter. En hård ferrit kommer att kräva en mer intensiv magnetfält för att uppnå detta.

Keramik magnet förmåner omfattar livslängd och kostnad. Magneterna tenderar att behålla sina magnetiska egenskaper under mycket lång tid och därför kallas permanentmagneter. De material som används för att göra magneter är riklig och billig. Tillverkningsprocessen är lätt och massa-producerar magneter ytterligare få ner kostnaderna. Dessa två funktioner har bara arbetat för att öka populariteten för denna typ av magnet.

Användning av keramiska magneter kör gambit från det vardagliga till det tekniska. De används som talare magneter, i motorer och även i MRI-maskiner. Mångsidigheten hos magneten och dess förmåga att hålla sig magnetiserade är mycket viktigt i alla dessa program.

Trots alla fördelar, finns det några nackdelar med magneterna också. Eftersom de är massproducerad, keramisk magnet former är mycket begränsade. Det vanligaste, de kommer i block, skivor och ringar. I andra fall kan de magnetiska egenskaperna måste vara avstängd då och då. Detta kan inte ske med keramiska magneter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.