Vad är ett HEPA luftrenare?

Många luftrenare använda High Efficiency Particulate Air filter, även känd som HEPA-filter, som sin huvudsakliga filtreringssystem. Den luftrenare som använder HEPA-filter minska mängden allergener, damm och mikroskopiska partiklar i luften. HEPA-filter är kända för sin effektivitet i att fånga dessa luftburna partiklar. En sann HEPA luft RENARE är typiskt betygsatt att ta bort 99,97% av luftburna partiklar.

HEPA-filter uppfanns för att användas i luftrenare. Forskare i Manhattan Project skapade HEPA-filtrering systemet under 1940-talet för att avlägsna radioaktiva partiklar från luften i labb. Filtren har förbättrats till viss del genom åren och används nu i purifiers i renrum, sjukhus och flygplan, samt hem och företag.

Det finns två nivåer av HEPA-filtrering i luftrenare. Först är sant HEPA eller absolut HEPA -nivå, som fångsterna 99,97% av alla partiklar som är 0,03 mikron eller större. I USA, måste dessa filter genomgå en testprocess för att avgöra om de har denna effekt-nivå för att kunna bekräftas som ett HEPA filter. True HEPA-filter har normalt ett serienummer som innebär att de passerade testprocessen.

Den andra effektiva nivån av ett HEPA-filter är HEPA vill eller HEPA filter. Dessa antingen inte har gått igenom den sanna HEPA tester eller har inte träffat sin stränga krav. Dessa filter är normalt 85% till 90% effektiva för att avlägsna luft partiklar.

Filtret i ett HEPA luft RENARE är typiskt ett dragspel-vikta ark HEPA kvalitet filtrering material. Det finns tre huvudsakliga sätt att materialet i ett HEPA luft RENARE fångster partiklar. För det första är de större partiklarna fastnar, på ungefär samma sätt som en sil fällor tebladen men låter vätskan te att passera. Denna filtrering process kallas avlyssning och det är vanligt bland de flesta system luftfiltrering.

Till skillnad från många andra filter, inte HEPA-filter inte bara fälla partiklarna är större än filtrets minsta hål. Det andra sättet för filtrering i ett HEPA luftrenare kallas impaktion. Impaktion använder omvägar luftflödet i ett HEPA-filter för att driva partiklar i fibrerna. När luften passerar genom fibrösa ark flyttas och flyttar till finna sin väg. Partiklar följa nuvarande och ofta fastnar i processen.

Den tredje filtreringen används av ett HEPA luftrenare, som kallas diffusion, fångar de minsta partiklarna, främst de på 0,1 micron storlek. Dessa partiklar är så små att de samverkar med luftströmmar på molekylär nivå. De är fångade som de stöter på molekyler i luften, studsa, och slå till filtret fibrerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.