Vad är en vätgas House?

En väte hus är ett hus som vilar på vätgas för mycket av sitt energibehov. Väte skapas genom användning av solpaneler som makt en elektrolysör, en enhet som utvinner väte ur vatten och skapar syre som en biprodukt. Den vätgas kan användas för att driva värmesystem, brickor makt och torkar, och ge bränsle till bilar, medan den solpaneler ger elektricitet till ljus. När solpaneler inte kan fungera på grund av vädret, kan lagras väte spark i att driva en generator som håller huset lysa. Den biprodukt av elproducerande bränslecell är vatten, som kan återvinnas genom systemet.

Med ett väl utformat väte hus, är det möjligt att uppnå fullständig energioberoende. Designers av väte hus brukar också främja energisparande åtgärder, t. ex. med hjälp av dubbla spröjsade fönster, vilket ger massor av isolering för att hålla en inre temperatur stabil, installera lågt flöde duschmunstycken, och så vidare, med målet att minska mängden energi som huset behöver. Installationen av system för att hålla en väte hus går kan bli dyrt, men avvägningen är aldrig behöva betala en elräkning igen.

Mer korrekt, bör en väte hus känt som en sol-väte hus, eftersom det fungerar på både sol-och vätgasteknik. Om solenergi inte är möjlig, kommer huset behöver en annan källa till el, till exempel ett vindkraftverk eller anslutning till det konventionella elnätet. Huset kan också ha kompletterande åtgärder på plats som geotermisk värme och kyla, tyngdkraften vatten system som eliminerar behovet av en pump, och så vidare.

En praktisk sak om att använda vätgas som primärenergi källan i stället för sol-eller vindkraft, är att vätgas kan lagras mot den tid det behövs. El som produceras med solpaneler och vindkraftverk är bäst används som den genererat, som lagring metoder tenderar att vara ineffektiva och kostsamma. Genom att kombinera miljövänliga elproduktion med ett väte system, kan en husägare få det bästa av två världar.

Vätgas är en mycket explosiv gas, som lyckligtvis försvinner snabbt, och en del förståelig oro har väckts om säkerheten i ett vätgasdrivna hus. Det är viktigt att se till att säkerhetsfunktioner såsom ventiler skall vårdas och installerat, och att arbetare anställdes för att utföra arbete på huset är medvetna om att det drivs med hjälp av en väte-baserat system. Särskild försiktighet krävs runt bränsletankar och väte bränsleceller används för att generera elektricitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.