Vad är en traktor med sprinklers?

En traktor sprinkler är en självgående reser sprinklersystem som använder vattentryck att rotera hjulen, vilket får dem att lansera sprinklern framåt. Generellt sett är en traktor sprinkler som består av sprinkler vapen, överföring, tre hjul, en snäckväxel, en kolv, en slang anslutning och en ramp. De två större spetsiga hjul bak gör huvuddelen av arbetet, medan de mindre hjulet framför styr sprinklern längs.

Öppna tapp av en slang kommer normalt ger 40-60 pounds per kvadrattum av vatten (från 275. 790 till 413. 685 pascal). Vattnet rinner genom en slang i traktorns sprinkler och genom två sprinkler armar. Trycket på böjda sprinklern armar gör att armar för att rotera, vilket i sin tur roterar snäckväxel. Den snäckväxel aktiverar sedan en växel i överföringen som kommer driva drivaxeln för att sätta på bakhjulen.

En traktor sprinkler kan ha olika hastigheter, men en standard design omfattar tre hastigheter: hög, låg, och neutrala. Den neutrala inställningen håller sprinkler strömmande vatten, men inte framåt. I slutet av traktorns vägen är rampen, som är den automatiska avstängning för sprinkler. Rampen kommer upp under trycker mot den fjäderbelastade kolven. Kolven hindrar vattnet från att komma in i sprinkler armar, stänga av sprinkler.

Trots den höga och låga hastighetsreglering, rör sig en traktor sprinkler inte snabbt. Dess topphastighet kommer sannolikt att nå mer än sextio fot i en timme, men kommer att visas på obestämd tid tills rampen utlöser sin avstängning. Framhjulen har en lucka som fäster slangen som ett spår, och dess väg styrs av positionen av slangen. Detta gör det enkelt vattning av oregelbunden-formade gårdar, som sprinkler följer mönstret användaren väljer. Till skillnad från stationära sprinklersystem, kräver traktorn inte en timer eller tillfällig förflyttning av slang eller enheten. När området är tillräckligt täckt är det sprinkler automatiskt avstängd, förhindra slöseri med vatten.

De flesta traktor sprinklers första hand är byggda av hållbart gjutjärn för kroppen. De är vanligtvis formade som små traktorer, och för bästa resultat, kräver minst en 5 /8 tum (1. 59 cm) slang med en längd mellan 150 och 200 meter (från 50 till 66,7 meter). Sprayen som genereras av en traktor sprinklersystem kan i allmänhet nå diameter 15-60 meter (från 16,7 till 20 meter). Priset på en kvalitet traktor sprinkler varierar från $ 70-$ 150 amerikanska dollar (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.