Vad är en japansk lanterna?

En japansk lykta är en lykta som är gjord av färgade, porösa och semi-genomskinligt papper som ofta används för dekorativa syften. I sällsynta fall kan termen också också användas för att beskriva ett antal fasta lanternor ofta omsorgsfullt inredda i en design som påminner om japanska arkitekturen. Villkoren japanska lykta och kinesisk lykta används ofta synonymt, även om det finns skillnader. Även om de kan köpas, många människor föredrar att göra japanska lyktor.

En japansk lykta är ett papper lykta i de flesta fall, men kan ha vissa silke i det också. I vissa fall kan hela lykta vara av siden. Detta är vanligtvis inte fallet med kinesiska lyktor. En japansk lykta kommer också att mönster på den som uttrycker något om kulturen, om den har mönster på det alls. Detta gäller också för den kinesiska lyktan och den kinesiska kulturen. Det är sant att de flesta västerlänningar inte kommer att märka en skillnad, skulle många från den delen av världen ta avstånd hur namnen ibland byter plats.

Det främsta syftet med den japanska lyktan är att fungera som dekorationer på partier som har en orientalisk tema. De är särskilt imponerande i utomhus miljöer. På grund av deras sammansättning som något annat än papper, kan de vanligtvis erhållas mycket rimligt från butiker som säljer party. De finns i alla former och storlekar.

Den japanska papper lykta lyser inifrån vanligen genom en elektrisk lampa med en liten wattal. Ljuset behöver inte vara mycket kraftfull för att göra lyktan har en bra "sken. "I själva verket är en liten watt-tal ljus mycket bättre än ljusare ljus bara för att användaren inte vill att ljus för att övervinna eller sköljas bort med ljus design och funktioner som finns i lyktan.

De flesta japanska lyktor kommer ligga på sladd med glödlampor placeras var så ofta längs sladden. Det kan finnas en lampa, till exempel var 12 inches (30 cm) längs sladden. Beroende på hur stor lykta är, kan det finnas ännu större klyftor mellan lanternorna. Vissa lyktor är gjorda för att användas med batterier så att sladdar inte behövs.

De material som krävdes för att göra ett papper lykta är relativt enkel: en sax, lim eller en häftapparat, och naturligtvis, några färgglada papper. Resten handlar skärning, falsning, och bifoga ett handtag, samt kanske anpassa den med några av dina egen design arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.