Vad är en byrå?

En byrå är en term för många typer av möbler mönster som innehåller en eller flera rader med lådor som används för förvaring av kläder eller andra personliga föremål. En byrå är vanligen av trä och har en minst tre till sex stora lådor med en mindre topp låda som kan delas eller fast.

Vissa kistor är konstruerade för att lagra en typ av kläder exklusivt. Till exempel är det underkläder bröstet lång och smal med en enda rad med fem eller sex lådor. Översta lådan ofta är utformad som två grunda lådor med dubbla utsmyckade handtag. Många antika kistor funktionen grunt topp lådor för smycken, hår kammar och andra tillbehör. Dagens möbeltillverkare vädjan till marknadens behov, men skapar fa? Ade lägger bestyrkt byrå, vilket ger ett klassiskt utseende.

Även om de flesta moderna köksskåp har korta ben och har i huvudsak rektangulära med liten detalj, en traditionell byrå är väldigt konstnärlig. De tre-lådan bombe bröstet, till exempel, är praktfullt huggen med en böjd framåt och åt sidorna, och slingrande ben. Utsökta detaljer gick in i Bombe i dagar tidigare och hantverkare idag fortfarande kopiera stilen för dem med klassisk smak.

En annan populär stil är den franska land byrå. Detta liknar bombe men fronten är platt och den övergripande stilen är mer strama. Den franska bröst har också tre lådor och kan användas till kläder, sängkläder, eller andra objekt.

En byrå är normalt tillverkad av fint trä som körsbär eller ek, och kan ha en antik finish för att simulera ålder. Hårdvaran kommer att utsmyckade att matcha i den ursprungliga designen. Eftersom dessa kistor är så vacker, behöver de inte vistas i sovrummet. En byrå kan se elegant i en hall, matsal eller andra levande område.

Även om termen "byrå"? och den mer moderna "byrå" används omväxlande, talar den förra till en tid då möblerna handgjorda med otrolig omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Idag kan vi fortfarande uppleva att skönhet i det förgångna, tack vare dagens moderna träarbetare som fortsätter att utöva konsten fina möbler göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.